OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ταχιάος: “Αυτό που μπορώ να δώσω στη Θεσσαλονίκη είναι ωριμότητα και έργο”

«Αυτό που μπορώ να δώσω στη Θεσσαλονίκη είναι ωριμότητα. Και νομίζω ότι έχω αποδείξει πως μπορώ να παραγάγω έργο, μετρήσιμο, που απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς, όπως η Νέα Παραλία και το δημαρχείο. Ο συνδυασμός της ωριμότητας και του έργου αποτελεί πλεονέκτημα, που μπορεί να δώσει πρόκριμα στην υποψηφιότητά μου» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 2 Ιουνίου.

Ο κ.Ταχιάος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ» και αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία τονίζει πως αυτό που θα του μείνει πιο έντονα είναι «ο βρώμικος πόλεμος» που δέχτηκε: «Τον περίμενα, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Δεν περίμενα να εκδηλωθεί σε αυτό το βαθμό ότι ο Ταχιάος είναι κατά του γηπέδου του ΠΑΟΚ και δεν περίμενα να εκτεθώ στα μάτια των φιλάθλων με τέτοια λογική οπαδισμού. Ήμουν έτοιμος να ακούσω τα πάντα, αλλά το ότι είμαι ενεργούμενο κάποιου επιχειρηματία δεν περίμενα να το ακούσω. Έχω αποδείξει ότι έχω απόλυτη αυτονομία σκέψης. Δεν θα εξαρτηθώ από κανέναν επιχειρηματία, από κανένα συμφέρον. Είμαι ο Ταχιάος, είμαι βαθιά Θεσσαλονικιός, εκπροσωπώ τη Θεσσαλονικιώτικη συνείδηση και θέλω να γίνω δήμαρχος γι’ αυτό το λόγο».

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και το ποσοστό που τον οδήγησε στο β’ γύρο των εκλογών ο κ.Ταχιάος είπε: «Είχα προσέξει την υποψηφιότητά του. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο επικοινωνιακός ορυμαγδός της παρουσίας του και σ’ ένα μεγάλο ποσοστό αναρωτιόμουν εάν μπορεί να περάσει στη β’ φάση. Οι επικοινωνιολόγοι έλεγαν “όχι” και φαίνεται πως έκαναν λάθος».

Ερωτηθείς για τη δυναμική που βγάζει ο ανθυποψήφιος του, ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών, απάντησε: «Εγώ δεν τη βλέπω αυτή τη δυναμική του κ.Ζέρβα. Υπάρχει μια διαφορά στη δυναμική και στις φωνές. Η δυναμική ενός ανθρώπου αποτυπώνεται και στην προσωπικότητα του και νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα κερδίζω».

Ο κ.Ταχιάος δήλωσε ικανοποιημένος από το ποσοστό που πήρε ο ίδιος στον πρώτο γύρο, χαρακτηρίζοντας τον «δύσκολο» λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων και ζήτησε και από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν εκ νέου στην κάλπη. Πρόσθεσε πως ξεκίνησε επαφές με ανθυποψηφίους του, πως δεν πρότεινε ποτέ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ για τον Γιώργο Ορφανό είπε πως «τον αδίκησε».

«Νομίζω ότι τον αδίκησα. Πολλές από τις τρολιές που αφορούσαν το πρόσωπο μου αποδεικνύεται ότι δεν προέρχονταν από τον κ.Ορφανό. Ακόμη και σήμερα κυκλοφορεί αρνητική διαφήμιση εις βάρος μου και καταλαβαίνετε ποιος έχει συμφέρον. Ισως να ήμουν άδικος και θέλω να το ομολογήσω δημόσια, χωρίς να θέλω να τον καλοπιάσω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανέφερε ως το υπ’ αριθμόν ένα θέμα για την πόλη την ασφάλεια, ενώ στάθηκε στα προβλήματα της καθαριότητας και των αστικών συγκοινωνιών ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ: «Η υπό τον κ.Παππά διοίκηση είναι περισσότερο από άθλια και η μεταχείριση των Θεσσαλονικέων από τον κ.Σπίρτζη, που είναι ο ιθύνων νουν αυτής της ιστορίας, είναι επίσης άθλια, όπως αποδεικνύεται από τη χθεσινή του κίνηση πως από τη στιγμή που δεν ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ θα μείνετε με αυτό το χάλι στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πρόκειται για τους φθηνότερους ανθρώπους που έχουν έρθει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τον κ.Παππά και την παρέα του».

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Ζίτσας: Για κακούργημα παραπέμπεται ο πρώην Αντιδήμαρχος που κακοποίησε γάιδαρο

otavoice

Εγκρίθηκε ο ετήσιος τακτικός προυπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Προγραμματικές συμβάσεις έργων 1,5 εκ. ευρώ στη Λακωνία

otavoice

ΠΔΜ: Σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης Τεχνικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

otavoice

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 2,5 εκ. € στο Νοσοκομείο Δράμας από το ΕΣΠΑ

otavoice

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Ράλλυ Ακρόπολις FORUM 2022

otavoice