OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση στο κατάμεστο σινεμά OSCAR στην Αχαρνών με τον Παύλο Γερουλάνο να παρουσιάζει νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Κυριακή πρωί αλλά αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίους να συρρεύσουν στην 7η Συνάντηση Αθηναίων του συνδυασμού ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ στο σινεμά OSCAR στην Αχαρνών, μετατρέποντάς την σε πραγματική γιορτή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, αφιέρωσε τη συγκεκριμένη συνάντηση στους δεκάδες υποψήφιους σύμβουλους του συνδυασμού στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, παρουσιάζοντάς τους.

Στην 8η επίσκεψή του στην 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων μέσα σε ελάχιστους μήνες, ο Παύλος Γερουλάνος ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας τα εξής:

«Δεν θα αφήσουμε γωνιά της Αθήνας που δεν θα πατήσουμε μέχρι τις εκλογές!

Το ίδιο θα κάνω και μετά τις εκλογές ως Δήμαρχος!

Έτσι ξεκινήσαμε.

Γειτονιά γειτονιά από τις 18 Οκτώβρη

Όταν όλοι έλεγαν ότι η Αθήνα είναι υπόθεση δύο μεγάλων κομμάτων.

Και μέσα σε 5 μήνες, πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά,

Αποδείξαμε πως η Αθήνα είναι υπόθεση των Αθηναίων και όχι του δικομματισμού!

Διότι αποδείξαμε ότι διεκδικούμε τον δήμο για να τον υπηρετήσουμε και όχι για να τον θέσουμε στην υπηρεσία μας.

Ότι δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τις φιλοδοξίες ενός κόμματος ή μιας πολιτικής καριέρας αλλά τις ελπίδες των Αθηναίων.

Για αυτό κάνουμε την έκπληξη.

Και τώρα πάμε για την ανατροπή

Ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος ότι η εκπροσώπηση και των δύο φύλων στο σύνολο των ψηφοδελτίων αγγίζει το 50% και υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα.

Γιατί σήμερα γεννιέται και επίσημα η παράταξή μας «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

Σε λίγες ώρες καταθέτουμε τα ψηφοδέλτιά μας στο Πρωτοδικείο.

Αυτή την ξεχωριστή μέρα θέλω να την αφιερώσουμε στους υποψήφιους συμβούλους μας στις δημοτικές κοινότητες!

Κακά τα ψέματα, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι περνούσαν μέχρι τώρα σε δεύτερη μοίρα.

Όχι πια. Για μένα, για μας, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι είναι κομβικής σημασίας!

Γιατί θέλουμε να ηγηθούν στα Συμβούλια Γειτονιάς.

Συμβούλια γειτονιάς που θα καταγράφουν και θα ιεραρχούν προβλήματα της γειτονιάς.

Που θα καλούν τον Δήμαρχο σε λογοδοσία.

Που θα παραλαμβάνουν έργα που γίνονται.

Για αυτό και θέλουμε να τους τιμήσουμε, να τους γνωρίσουμε, να τους αναδείξουμε, όπως και τους δημοτικούς συμβούλους!»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο λόγος δόθηκε και σε σειρά νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, συνεχίζοντας την καινοφανή διαδικασία για τα πολιτικά μας πράγματα που εγκαινιάστηκε σε προηγούμενες Συναντήσεις Αθηναίων.

Ακολουθούν οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν καθώς και συνοπτικά στοιχεία από αυτά που ανέφεραν κατά την παρέμβασή τους στο σινεμά OSCAR:

Η Μάρω Ευαγγελίδου, πολεοδόμος, η οποία πιστεύει στον συνδυασμό  γνώσης και διάθεσης για συμμετοχή, που προτάσσει ο Παύλος Γερουλάνος,  δύο αναγκαία  συστατικά της συλλογικής παραγωγής για να υπάρξει αποτέλεσμα με κέφι. Πιστεύει επίσης στην αυτοδιοίκηση και ότι μπορεί να προσφέρει στην Αθήνα που αγαπάει, ειδικά στους τομείς που δραστηριοποιείται: τον ξεχασμένο πολεοδομικό σχεδιασμό, τις αναπλάσεις στις γειτονιές και τα κέντρα,  την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, την προστασία  του πράσινου,  και του  κοινόχρηστου, την  προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες.

Η Αθηνά Καστρινάκη, δημοσιογράφος, όπως και ο πατέρας της αείμνηστος Γιώργος Καστρινάκης, σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιου Ενώσεως, η οποία κέρδισε πρόσφατα υποτροφία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για βίντεο που ετοίμασε βασισμένο στις κρυμμένες ομορφιές της Αθήνας. Θέλει να δουλέψει για να γίνει η Αθήνα πιο φιλική, πιο φιλόξενη, πιο λειτουργική, με περισσότερο κοινωνικό πρόσωπο.

Η Σταυρούλα Κόκιου, 33 χρονών, απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια ως στέλεχος επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες και εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών, στο κέντρο της Αθήνας. Πιστεύει σε μια κοινή προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της πόλης μας, μιας προσπάθειας που ξεκινάει από τον άνθρωπο, τη γειτονιά, τη συμμετοχή στο διάλογο και καταλήγει στην εκλογή ενός Δημάρχου με Σχέδιο Ανάπτυξης για μια πόλη πράσινη, λειτουργική, καθαρή, ασφαλή, δυναμική!

Ο Ιωάννης Μωράκος, 36 ετών, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα και οραματίζεται μια Πόλη ίσων ευκαιριών που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους ανθρώπους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Θέλει να δουλέψει για μια πόλη περισσότερο λειτουργική και  ευαισθητοποιημένη σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος εργάζεται εδώ και 24 χρόνια στην Αθήνα και είναι περήφανος που ως Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ίδρυσε τη δεκαετία του ’90 το πρώτο σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στον Βοτανικό, συμβάλλοντας στην αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Ονειρεύεται μια Αθήνα με την αίγλη που της αξίζει, ευρωπαία και ανθρώπινη, μια Αθήνα που αγκαλιάζει και νοιάζεται για τους πολίτες της.

Και ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, Οικονομολόγος, ο οποίος είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester Business School, επιχειρηματίας, και είναι περήφανος για τη συνεισφορά του στην αναδιάρθρωση και διάσωση ουσιωδών περιουσιακών στοιχείων της χώρας και στο σχεδιασμό του πρώτου προγράμματος στην Ελλάδα για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Θέλει να συνεισφέρει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κέντρου βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμού, ισότιμης συμμετοχής στην ευημερία της πόλης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice