OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η Χριστιάνα Καλογήρου σε εκδήλωση στην Καλλονή

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο».

Στην ομιλία της η Χριστιάνα Καλογήρου, παρουσίασε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις δράσεις και τα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων και έργων της επόμενης περιόδου.

Ειδικότερα, η κα. Καλογήρου, ως προς τα έργα, αναφέρθηκε στις υποδομές, στα έργα προσβασιμότητας και οδικής ασφάλειας, στα αντιπλημμυρικά έργα, στα έργα για τις κοινωνικές υποδομές και τον αθλητισμό.

Η Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στο ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον Κόλπο της Καλλονής, ένα πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις για τον υπολογισμό των οστρακοαποθεμάτων που υπάρχουν στον Κόλπο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σαρδέλα και στο σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξή της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που θα την καταστήσει ξεχωριστό αλίευμα και αυτό για πρώτη φορά στον κόσμο. Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε τη συχνή και σταθερή συνεργασία με τους αλιείες και την υποστήριξή τους.

Επίσης, η κα. Καλογήρου μίλησε για την προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του πρόβατου, ώστε να αναδειχθούν τα ειδικά χαρακτηριστικά του.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της κτηνοτροφίας για το νησί,  η κα. Καλογήρου ανακοίνωσε την ίδρυση Αντιπεριφέρειας Κτηνοτροφίας με έδρα την Καλλονή.

Τέλος, αναφερόμενη στο σημαντικό θέμα της δακοκτονίας και πέρα από κάθε παραπληροφόρηση που πέφτει, όπως υπογράμμισε, στο κενό,  αφού σημείωσε ότι το πρόβλημα συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, με αποτέλεσμα νέες απαιτήσεις να το συνοδεύουν, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα κάνει αποτελεσματική δακοκτονία, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice