OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: “Χρέος όλων μας να προστατέψουμε το σημαντικότερο αγαθό της ζωής το νερό”

Στην ανάγκη να παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο αγαθό το νερό, καθώς και στις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, παρουσία εργαζομένων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στενής συνεργασίας της Περιφέρειας και των 66 δήμων με τους επιστημονικούς φορείς και την ΕΥΔΑΠ σε θέματα που αφορούν στο δημόσιο αγαθό που είναι το νερό καθώς επίσης και σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση υγρών αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση οργάνωσε η Ειδική Κομματική Οργάνωση ΝΔ ΕΥΔΑΠ και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, οι Βουλευτές ΝΔ, Ν. Κεραμέως, Β. Κικίλιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ε. Ράπτη, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, οι υποψήφιοι Βουλευτές Σ. Ιωαννίδης, Μ. Σταυριανουδάκης και ο πολιτευτής Α. Μωραϊτάκης.

Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με βασικό γνώμονα τη προστασία τη δημόσιας υγείας, η αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου βαθμού οφείλει να συνεργαστεί με την ΕΥΔΑΠ η οποία διαθέτει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό με μεγάλη τεχνογνωσία για να βρούμε άμεσες και βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέπουν την αειφόρο ανάπτυξη.

Μέσα από μια τέτοια διαδικασία μόνο μπορούμε να έχουμε δίπλα μας τους πολίτες στην προσπάθεια δημιουργίας κατάλληλων χώρων διαχείρισης υγρών αποβλήτων. Η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την ευελιξία και την προσαρμογή στις εκάστοτε τοπικές ιδιαιτερότητες».

Ο Γ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΕΥΔΑΠ επισημαίνοντας ότι ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την έκδοση ψηφίσματος για τη μη ιδιωτικοποίηση της.

«Το νερό δεν πωλείται. Το σημαντικότερο αγαθό της ζωής δεν ιδιωτικοποιείται. Η ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες ύδρευσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών. Μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ οφείλουμε να δημιουργούμε μια ανθρώπινη ασπίδα, για την προστασία του δημόσιου νερού».

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice