OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νοτοπούλου: “Ταχιάος και Ορφανός εκφράζουν ένα πολύ κακό παρελθόν”

Την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα της κάλπης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ», εμφανίστηκε σίγουρη για είσοδο στο β’ γύρο, ενώ για τους ανθυποψηφίους της, Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό, είπε πως και οι δύο «εκφράζουν ένα πολύ κακό παρελθόν» για την πόλη.

«Δεν θεωρώ ρεαλιστικά πιθανό να βρίσκονται Ταχιάος και Ορφανός στο β’ γύρο των εκλογών. Σ’ ένα υποθετικό ερώτημα, θα είμαστε απέναντι και στις δύο υποψηφιότητες. Εκφράζουν ένα πολύ κακό παρελθόν» είπε η κ.Νοτοπούλου σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που κάνουν την εμφάνιση τους.

«Εμείς πραγματικά δίνουμε μια μάχη. Επειδή δεν απευθυνόμαστε σε συμφέροντα της πόλης, δεν μπορώ να αξιολογήσω, δεν μπορώ να κρίνω και δεν μ’ ενδιαφέρει να δω ποιος από τους δύο θα είναι στον β’ γύρο μαζί μ’ εμάς. Για μένα Ταχιάος και Ορφανός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», πρόσθεσε.

Η κ.Νοτοπούλου, ασκώντας κριτική στους ανθυποψηφίους της, τόνισε: «Ο κ.Ορφανός τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει απίστευτη στροφή της ρητορικής του στην ακροδεξιά, προκειμένου να αλιεύσει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής που δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Επίσης, ήταν μέρος αυτού του πολιτικού χώρου που για δεκαετίες καταδίκασε τη Θεσσαλονίκη στην παρακμή. Ποια ήταν η προσφορά του; Από την άλλη, ο κ.Ταχιάος ήταν το δεξί χέρι του κ.Παπαγεωργόπουλου. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που δουλεύει μαζί με τον Παπαγεωργόπουλο και τον Σαξώνη, στην ίδια διοίκηση, δεν ήξερε τι γίνεται. ‘Ολοι ξέραμε. Γι αυτό κάποιοι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν. Δικαστήρια και μετά φυλακές Διαβατών».

Για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές και που μπορεί να κινηθούν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι απάντησε: «Δεν γνωρίζω πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Δεν συναναστρέφομαι μαζί τους για να ξέρω πώς θα ανταποκριθούν. Θεωρώ πως θα διοχετευτούν στον κ.Ψωμιάδη, στον κ.Ορφανό που έχει αλλάξει τη ρητορική του, πιθανώς στον κ.Ταχιάο».

Με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού είπε πως «όλοι μαζί θα στείλουμε ένα μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού να μπω μπροστά στη μάχη για τη Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο, αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού της υπογράμμισε πως «έχουμε το πιο διευρυμένο ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από όλο τον προοδευτικό χώρο, το δημοκρατικό τόξο. Ανθρώπους με αποτύπωμα στην πόλη, μεγάλη εμπειρία, προσφορά και συνεισφορά. Το πρόγραμμα μας είναι για τους πολλούς, όχι για τους λίγους, την ελίτ, ούτε για εργολάβους».

Σχετικά με τις προσχωρήσεις στελεχών της διοίκησης Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο της απάντησε: «Η συμμετοχή των Χρυσίδου και Πασχαλίδου, αλλά και από την αρχή η συμμετοχή της Γιούλης Ρανέλλα, σηματοδοτούν για μένα το υγιές κομμάτι της Πρωτοβουλίας. Σηματοδοτούν ότι καταφέραμε να χτίσουμε την προοδευτική συμμαχία».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Δελφών στο πλευρό των ελαιοκαλλιεργητών του Ελαιώνα

otavoice

ΠΔΕ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

otavoice

ΑΣΕΠ: 14 θέσεις εργασίας στον Δήμο Ικαρίας

otavoice

Δήμος Ζίτσας: Η προτομή του Τάσου Χαλκιά κοσμεί την πλατεία της Κοινότητας Γρανιτσοπούλας

otavoice

Δήμος Ιωαννιτών: Συμμετοχή στο έργο με τίτλο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

otavoice

Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς

otavoice