OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Νοτοπούλου: “Στις δημοτικές εκλογές να νικήσει το φως απέναντι στο σκοτάδι”

“Είναι ένα στοίχημα όλου του προοδευτικού κόσμου να κερδίσει στις δημοτικές εκλογές το φως απέναντι στο σκοτάδι και τη μισαλλοδοξία”, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στην κεντρική προεκλογική της ομιλία, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

“Ενώσαμε δυνάμεις και παλεύουμε μαζί για να έχουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης προοδευτική επιλογή στη δεύτερη Κυριακή και προοδευτική δημοτική αρχή. Η «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι η μόνη προοδευτική επιλογή νίκης σε αυτές τις εκλογές”, υπογράμμισε.

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι η μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου και γι’ αυτό η δημοτική της παράταξη ονομάστηκε «Θεσσαλονίκη Μαζί».

“Δεν βλέπουμε τον Δήμο ως προσωπική ιδιοκτησία ή φέουδο, όπως άλλοι. Αντίθετα προκρίνουμε το συμμετοχικό σχεδιασμό. Δεν φοβόμαστε να μοιραστούμε την διοίκηση μαζί με τους πολίτες γιατί η εξουσία ανήκει στον λαό ”, πρόσθεσε

Αναφερόμενη στους ανθυποψηφίους της, επισήμανε ότι μιλούν με περισσό θράσος “ τάζοντας καθρεφτάκια ή με μεγαλύτερη ειλικρίνεια ξεπουλήματα και ιδιωτικοποιήσεις”. “ Τους ακούμε να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για να επιστρέψουμε στο παρελθόν και τους απαντούμε: Να επιστρέψετε μόνοι σας. Η Θεσσαλονίκη προχωράει μπροστά!”, τόνισε.

Όπως είπε, το όραμα της για μια Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη περιγράφεται σε 4 άξονες.

“Αγωνιζόμαστε για μια Δίκαιη πόλη.

Επιδιώκουμε να φτιάξουμε την πόλη πρότυπο κυκλικής οικονομίας.

Ζωντανεύουμε κάθε γειτονιά για να νοιώθουμε ελεύθεροι και ασφαλείς.

Υπερασπιζόμαστε την συλλογική μνήμη”

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα του 2014 για το νερό και επισήμανε ότι προωθεί τη μερική δημοτικοποίηση του νερού. Τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε την παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση “αδιάψευστο μάρτυρα του προοδευτικού μετώπου με το οποίο θα αναμετρηθούν όσοι έρχονται από το παρελθόν και θέλουν να πνίξουν τις προοπτικές της πόλης”.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Αναφέρθηκε σε στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη για να επισημάνει: “Γιατί θέλουμε πια να πούμε στα παιδιά μας τα λόγια του πατέρα «εσύ θα γνωρίσεις καλύτερες μέρες» που έλεγε ο ποιητής. Να το πούμε κι αυτή τη φορά να είναι αλήθεια”.

Στην ομιλία της κ. Νοτοπούλου γινόταν απευθείας διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Το “παρών” έδωσαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Αμανατίδης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης. Μετά την ομιλία, ανέβηκαν στην εξέδρα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε συναυλία με τους Koza Mostra.

Σχετικά Άρθρα

Σ.Π.Α.Π: O Βλ. Σιώμος συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Αμαρουσίου

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Στο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών ο Μ. Μιτζικός

otavoice

Επίσκεψη Δημάρχου Λαμιέων στο παράρτημα προστασίας παιδιού Φθιώτιδας

otavoice

Κάλεσμα του Δήμου στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο για το Πρωτοδικείο Θηβών

otavoice

Ο Δήμαρχος Ήλιδας συνυπέγραψε τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

otavoice

Επιστολή Δημάρχου Ελασσόνας σε ΕΛΓΑ για ακαρπία και καρπόπτωση

otavoice