OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μίχος: «Οτιδήποτε βλάπτει τη ζωή της πόλης πρέπει να εμποδίζεται»

Ο Λάμπρος Μίχος ξαναβρέθηκε με τους κατοίκους, στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, προκειμένου όπως είπε, να ξαναζωντανέψει.

Σε μια  ομιλία-συζήτηση, χωρίς στημένα σε χαρτί ερωτηματικά και επιφωνήματα και σ’ έναν αγώνα που κανείς από τους  υποψηφίους Δημάρχους δεν έχει τολμήσει να κάνει, με δώδεκα συναντήσεις σε γειτονιές, μίλησε για όλα. Διαβεβαίωσε ότι η Αγία Βαρβάρα θα ξαναλάμψει από καθαριότητα, η πόλη μας θα αποκτήσει ΤΟ.Μ.Υ.(Τοπικές Μονάδες Υγείας) και οικογενειακούς γιατρούς, η γέφυρα Στ. Σαράφη θα ανοίξει την επομένη κιόλας ημέρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, θα επανενεργοποιηθεί η  απαλλοτρίωση του οικοπέδου για υπόγειο parking του Μετρό πίσω από το Δημαρχείο, θα γίνει ανάθεση μελέτης για τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού, των στάσεων και των θέσεων στάθμευσης, το ΠΑΝΘΕΟΝ θα ξανανοίξει, τα 32 στρέμματα της ΒΙΟΧΡΩΜ θα αξιοποιηθούν με την Ακαδημία Τεχνών, το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, θα διεκδικηθεί η απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης και  θα καταπολεμηθεί με κάθε μέσον η εγκληματικότητα. Αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα της Παράταξής του, που θα κυκλοφορήσει άμεσα, και κάλεσε τον κόσμο όχι μόνον να το μελετήσει αλλά και να το κρατήσει για να μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει την πορεία του.

Μεταξύ άλλων και σε μια καταιγιστική αποτύπωση της κατάστασης του δήμου είπε : «Είμαστε ο μόνος δήμος που δεν έχει οικογενειακούς γιατρούς, το ΤΟ.Μ.Υ. δεν το έκαναν, με το πρόσχημα ότι δεν βρήκαν κτίριο 100 περίπου τετραγωνικών να το στεγάσουν, ενώ εγώ τους βρήκα πέντε χώρους! Το Λοιμωδών έκλεισε με υπογραφή Δημάρχου και το μετέτρεψαν σε εξωτερικά ιατρεία. Η γέφυρα Σαράφη χρειάζεται ενίσχυση σ’ ένα πέδιλο αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη στατική της επάρκεια και πρέπει να ανοίξει, η συγκοινωνία ανύπαρκτη, και τόσα άλλα αμέτρητα…. Αλλά πώς να εμπιστευτούμε για τα μεγάλα πράγματα αυτούς που δεν μπορούν ούτε τα σκουπίδια να μαζέψουν;»

Οι παρευρισκόμενοι, έκπληκτοι, άκουσαν τον κ. Μίχο να απευθύνει έκκληση στον κ. Καπλάνη προκειμένου να αποφευχθεί η απομάκρυνση του Ταχυδρομείου από την Αγία Βαρβάρα και η εγκατάστασή του  στο Αιγάλεω, κάτι που και οι ίδιοι άκουσαν για πρώτη φορά: «Τι έκανε ο Δήμαρχος; Γιατί δεν βγαίνει να ξεσηκώσει τον κόσμο; Αλλά θέλει να τα έχει καλά με την κυβέρνηση.. Πώς θα πηγαίνουν οι ανήμποροι άνθρωποι στο Αιγάλεω; Αν δεν μπορεί μόνος του γιατί δεν μας κάλεσε όλους; Όπως κάναμε τότε με τους Κούρδους, όπως δεν χτίσανε στην Αποστολική Διακονία, όπως δεν πήρανε το Αστυνομικό Τμήμα,  επί δημαρχίας μου. Απευθύνω στον κ. Καπλάνη ύστατη έκκληση, από εδώ, να το εμποδίσει. Οτιδήποτε βλάπτει τη ζωή της πόλης πρέπει να εμποδιστεί»

Αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στις φήμες για «τη λίστα Λαγκάρντ»  που αναρτήθηκε μόνο για 5 λεπτά, κίνηση αρκετή για να μείνει η λάσπη  και για τα 7.000.000 ευρώ που υποψήφιος Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι άφησε ο κ. Μίχος ως χρέος, δύο φήμες προερχόμενες από τον ίδιο συνδυασμό,  αναρωτήθηκε: «Είναι αυτοί άνθρωποι αξιόπιστοι να διοικήσουν τον δήμο; Με ψέματα και συκοφαντίες δεν χτίζονται καριέρες. Να μας πει ο κύριος αυτός σε ποιον χρωστάει ο Δήμος. Ξέρει καλά ότι αυτό δεν είναι  χρέος αλλά σωρευτικό έλλειμμα χρήσεως και αφορά στην αξία που χάνει η περιουσία του δήμου και που σύμφωνα με τον νόμο εγγράφεται στο παθητικό».

Για άλλη μια φορά κάλεσε τους δημότες να του δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή για να διοικηθεί ο Δήμος ενώ επέμεινε και πάλι στο μήνυμα: «Δεν θα υποχωρήσουμε σε καμιά απαίτηση ή εκβιασμό αν δεν πάρουμε την αυτοδυναμία».

Η συζήτηση που ακολούθησε με  τους κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν, έκλεισε με μια υπόσχεση από πλευράς του: «Οτιδήποτε είναι νόμιμο και δίκαιο θα το διεκδικήσουμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον νόμο. Το έχουμε ξανακάνει και θα το ξανακάνουμε!»

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice