OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος

Συναντήσεις με Δημοτική Αστυνομία, Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κι εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Μηχανολογικό.

Ακριβώς όπως ξεκίνησε την καμπάνια του, νωρίς το φθινόπωρο, κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε ξανά ο Παύλος Γερουλάνος με διαδοχικές συναντήσεις που είχε όλες τις τελευταίες ημέρες με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία, η Υπηρεσία Καθαριότητας και το Μηχανολογικό στην Ιερά Οδό καθώς επίσης και με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Βασίλης Πολυμερόπουλος μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των εργαζομένων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυμερόπουλος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών καθώς και στην ανάγκη μιας διαφορετικής οργάνωσης του Δήμου, ώστε να συνεργάζεται πιο αποτελεσματικά με τους εργαζόμενους.

Ο Παύλος Γερουλάνος ακούγοντας προσεκτικά, μίλησε για τις καλές πρακτικές που έχει ακολουθήσει ο ίδιος ως επιχειρηματίας σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και τόνισε ότι: «Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις θεωρώντας το ως τη μοναδική λύση στο κάθε πρόβλημα θα πρέπει πρώτα να δώσουμε στους εργαζόμενους τα σωστά εργαλεία ώστε να εργαστούν πιο αποτελεσματικά, να φροντίσουμε για μια καλύτερη κατανομή του προσωπικού και να εδραιώσουμε μια εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και τους εργαζόμενους». Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε όλους τους ορόφους του κτιρίου της κεντρικής υπηρεσίας του Δήμου και συνομίλησε με εργαζομένους αλλά και με πολίτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο για να εξυπηρετηθούν.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο κτίριο που στεγάζεται το σύνολο των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας, βρέθηκε την Τρίτη ο Παύλος Γερουλάνος μαζί με εθελοντές της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» και υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους. Εκεί τον περίμεναν οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αφού επισκέφθηκαν μαζί όλους τους χώρους του κτιρίου, συζήτησαν μαζί του για το μέλλον της υπηρεσίας τους. Ζήτησαν τη στήριξη του Παύλου Γερουλάνου στην αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς επίσης και την αλλαγή νοοτροπίας ώστε να μην αισθάνεται ο δημότης τον Δημοτικό Αστυνομικό απέναντί του αλλά να τον αντιμετωπίζει σαν κάποιον που είναι εκεί για να τον εξυπηρετήσει και να τον βοηθήσει στην καθημερινότητά του. Ο Παύλος Γερουλάνος δεσμεύθηκε για καλύτερη συνεργασία ΕΛΑΣ με Δημοτική Αστυνομία, καλύτερη εκπαίδευση των υπαλλήλων, μέριμνα για ανανέωση υλικοτεχνικών υποδομών και αποτελεσματικότερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου για μια ποιοτικότερη ζωή στην πόλη για όλους.

 

Το πρωί της Τετάρτης ο Παύλος Γερουλάνος συνάντησε μαζί με την ομάδα του τους υπαλλήλους του Μηχανολογικού στην Ιερά Οδό, όπου γίνεται η συντήρηση όλων των τροχοφόρων του Δήμου Αθηναίων, από τα απορριμματοφόρα μέχρι τα δίκυκλα. Συζήτησε μαζί τους για αρκετή ώρα όλα τα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία, όπως οι συνθήκες εργασίας, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η επικαιροποίηση της εκπαίδευσης του προσωπικού σε νέες τεχνολογίες προς όφελος του δημότη, που δυστυχώς παραμένουν ζητούμενα ακόμα και σήμερα. «Στέγαστρα σε κακή κατάσταση και εργασιακό περιβάλλον χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές είναι η εικόνα που αποτυπώνει την καθημερινότητα αυτών των εργαζόμενων. Είναι άθλος ότι καταφέρνουν και κάνουν τη δουλειά τους υπό αυτές τις συνθήκες. Οφείλουμε να εργαστούμε άμεσα για να δώσουμε σε κάθε εργαζόμενο τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης με σύγχρονα εργαλεία και αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά τη συνάντηση.

Τον κύκλο των συναντήσεων που άρχισε τον Σεπτέμβρη, και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, έκλεισε ο Παύλος Γερουλάνος με την επίσκεψή του στα γραφεία των υπαλλήλων στην υπηρεσία Καθαριότητας, στην Ιερά Οδό, το βράδυ της Τετάρτης, συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια. Αφού τοποθετήθηκαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και οι εργαζόμενοι, τόσο τα σωματεία των υπαλλήλων όσο και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, δεσμεύθηκαν ρητά, από κοινού με τον νυν Δήμαρχο απέναντι στους εργαζόμενους, ως δημοτική παράταξη «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και την αναβάθμιση των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι, κόντρα σε κάθε φωνή που μιλά με ευκολία για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στην Αθήνα. «Έχουμε βρεθεί  στις γειτονιές, στους δρόμους με πολλούς από εσάς, έχω δει την δουλειά που κάνετε, έχω θαυμάσει τη δουλειά που κάνετε και τα μέσα με τα οποία δουλεύετε. Αυτή εδώ η μάζωξη σήμερα δείχνει ότι υπάρχει μια πίστη ότι αυτός ο χώρος θα μείνει δημόσιος. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην πόλη που να μην αντιμετωπίζετε πρώτοι εσείς. Θέλω να είστε τα μάτια μου στον Δήμο και σας υπόσχομαι ότι εγώ θα είμαι η φωνή σας στην κοινωνία, για να σέβονται όλοι τη δουλειά που κάνετε για όλους εμάς», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος στο συγκεντρωμένο πλήθος των εργαζόμενων της Καθαριότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Νέο μεγάλο έργο ανακοίνωσε στο πανηγύρι της Χασιάς ο Δήμαρχος Φυλής

otavoice

Δήμος Καλαμάτας: Επί ποδός οι εθελοντές στην πυροπροστασία

otavoice

Συνεχίζεται με επιτυχία, το πρόγραμμα «Αθλητισμός & Παιχνίδι του Δήμου Δράμας»

otavoice

Δήμος Τρικκαίων: Ξεκινούν τα έργα για το Open Mall

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου Λεπτοκαρυάς

otavoice

Αποκατάσταση ζημιών τμήματος του Δημοτικού Οδικού Δικτύου του Δήμου Πλατανιά της Π.Ε. Χανίων

otavoice