Κίνηση ματ στην Κατερίνη – Ο Νταντάμης στηρίζει Κουκοδήμο

«Φωτιά» στα δημοτικά πράματα της Κατερίνης έβαλε ο συνδυασμός «Ανανέωση Τώρα» και ο Γιώργος Νταντάμης μετά την δημόσια ανακοίνωσή για τη στήριξή τους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο καλώντας σε υπερψήφιση του συνδυασμού «Εκκίνηση».

Η παράταξη «Ανανέωση τώρα» που συγκέντρωσε 12.071 ψήφους και κατέλαβε 10 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ανοιχτά, δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο, πως στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στηρίζει τον Κώστα Κουκοδήμο τού συνδυασμού «Εκκίνηση» ο οποίος πέρασε στον δεύτερο γύρο έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 27,42% (13.462 ψήφους) όπου και θα… μονομαχήσει με τον νυν Δήμαρχο, Σάββα Χιονίδη, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα με ποσοστό 30,56 και 15.006 ψήφους.

Η παράταξη του Γιώργου Νταντάμη, αιτιολογώντας την απόφασή της αυτή τόνισε πως το κάνει με σκοπό «το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα» καθώς και την θέληση να «Σπάσουν τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων» και να επέλθει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά τού Δήμου, με ανεξάρτητους Ορκωτούς Λογιστές που θα ερευνήσουν και την «καρφίτσα» ακόμη για να γνωρίζουμε πού «έπεσε».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου τού Γιώργου Νταντάμη:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

«Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Κατερίνης έδωσε τα εξής αποτελέσματα: ο πρώτος συνδυασμός του κ. Χιονίδη καταλαμβάνει 13 έδρες, ο δεύτερος σε κατάταξη συνδυασμός του κ. Κουκοδήμουκαταλαμβάνει 11 έδρες, ο τρίτος συνδυασμός, η δική μας «Ανανέωση Τώρα», καταλαμβάνει 10 έδρες, ο συνδυασμός του κ. Λιακόπουλουκαταλαμβάνει 5 έδρες και οι κ.κ. Τσουπέης και Παπαδόπουλοςκαταλαμβάνουν από 1 έδρα.

Λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου «Κλεισθένη», ο οποίος εφαρμόζει την απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων, η εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουνίου για την ανάδειξη Δημάρχου δεν πρόκειται να αλλάξει τις έδρες των παρατάξεων, οι οποίες παραμένουν ως έχει. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι για να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος μας χρειάζεται η πλειοψηφία των 21 εδρών. Αυτή την πλειοψηφία δεν την έχει καμία δημοτική παράταξη.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δημότες  έδωσαν σχεδόν ισοδυναμία στις τρεις πρώτες δημοτικές παρατάξεις και την εντολή για συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνδιοίκηση.

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας και εγώ προσωπικά δώσαμε έναν έντιμο, ηθικό, υπεύθυνο και δημοκρατικό αγώνα. Στόχος μας η Ανανέωση της διοίκησης του Δήμου με τον Δημότη στο επίκεντρο, με διαφάνεια και διαβούλευση στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα, με την ίδια εντιμότητα και ευθύνη, απαντώντας δημοσίως σε χιλιάδες ερωτήματα που καθημερινά φθάνουν στο γραφείο μας για το τι θα πράξει ο συνδυασμός μας, νιώθω την υποχρέωση να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντί σας. Τόσο ο κ. Χιονίδης όσο και ο κ. Κουκοδήμος ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Συνομίλησα και με τους δύο θέτοντας στη βάση του διαλόγου τις βασικές αρχές μας, τη σύνθεση των προγραμματικών μας θέσεων και δεσμεύσεων.

Η απόφαση της ολομέλειας του συνδυασμού μας έχει ως εξής:

Η «Ανανέωση Τώρα» είχε και έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές στον Δήμο Κατερίνης. Ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε γι αυτό δημόσια. Στον προγραμματικό μας λόγο κυρίαρχη θέση είχε η δέσμευση «Σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων».Επίσης, πολλές φορές τονίσαμε ότι είμαστε «Ενωτικοί» βλέποντας μπροστά από τις εξελίξεις και ότι με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συνεργαστούμε για την πρόοδο του Δήμου μας.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις βρίσκονται πιο κοντά στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό «Εκκίνηση», τον οποίο αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Κυριακή 2 Ιουνίου με στόχο τη συνδιοίκηση του ΔήμουΟι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θέτουμε το συμφέρον των δημοτών πάνω από όλα. Το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ελπίδα για το αύριο επιβάλλει συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, την προοπτική και τη διαφάνεια.

Είναι θέση ευθύνης να βγω ξεκάθαρα και δημόσια να σας ενημερώσω με ειλικρίνεια για το τι πρόκειται να πράξουμε ως συνδυασμός, ζητώντας τη στήριξή σας και σ’ αυτή την απόφαση. Μόνο με τη συνεργασία, μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας στην καθημερινή διοίκηση του Δήμου μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση και την υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων για τον Δήμο Κατερίνης που αξίζουμε. Η ομάδα της «Ανανέωσης Τώρα» και εγώ προσωπικά θα είμαστε εγγυητές για τη διαφάνεια στον Δήμο Κατερίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας τετραετούς θητείας του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δ. Νταντάμης

Επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»

 
Σχολιάστε