Η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ) στο επίκεντρο συζήτησης, σε συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, με τον Προέδρο και τη Διευθύντρια της «Εγνατίας Οδού ΑΕ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», στα γραφεία της εταιρείας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ).

Ένα έργο πνοής που συνδέει το λιμάνι με τους Ν. Επιβάτες, με έξι στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας, Δημαρχείο, Μέγαρο Μουσικής, Μαρίνα Αρετσούς, περιοχή Αεροδρομίου, Ν. Επιβάτες, ένα πολύτιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, ευθυγραμμισμένο με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και μία σπουδαία τουριστική υποδομή.

Συγχρόνως όμως κι ένα «μεγάλο στοίχημα», εγκλωβισμένο για χρόνια στα γραφειοκρατικά «γρανάζια», τα οφέλη του οποίου έγιναν εξαρχής αντιληπτά από τη σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού, η οποία ενεργώντας με συνέπεια, φρόντισε να:

  • Συμμετέχει ανελλιπώς στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Διοικητικού & Τεχνικού Συντονισμού της Προγραμματικής Σύμβασης του Έργου και Παρακολούθησης.
  • Διασφαλίσει την ετοιμότητα του Δήμου για τη δημοπράτηση της στάσης στους Ν. Επιβάτες (λειτουργία Λιμενικού Γραφείου / Φορέας Διαχείρισης του Λιμανιού, ο Δήμος) και να παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο μελετητή.
  • Προωθεί συστηματικά το έργο, όπως έπραξε με την παρουσία του στην περσινή, 83η ΔΕΘ, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και βραβεύθηκε από τη HELEXPO.
  • Ασκεί με κάθε ευκαιρία πιέσεις για ταχύτερη δρομολόγηση.

Επιδίωξη και της χθεσινής συνάντησης, όπου διαβεβαιώθηκε ότι οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, οι αδειοδοτήσεις εκδόθηκαν και ο δρόμος άνοιξε για δημοπράτηση, με τη χρηματοδότηση από την Π.Κ.Μ και το Υπ. Οικ. & Ανάπτυξης να απομένει, ενώ επισημάνθηκαν λεπτομέρειες, όπως: η καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργία, η δρομολόγηση καινούριων πλοίων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα τακτικά δρομολόγια (κανονικά-express) αξίας από 2€, αλλά και η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ηλικιωμένων, βρεφών και ποδηλατών.

Ικανοποιημένος από την έκβαση της συζήτησης, ο Δήμαρχος, κ. Μαυρομάτης, επεσήμανε: «Η ωριμότητα του μεγαλόπνοου αυτού έργου, το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, τα πολλαπλά οικονομικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και τουριστικά οφέλη που υπόσχεται, αλλά και η αναμενόμενη ιδιαίτερα θετική επίπτωσή του στη ζωή των πολιτών, καθιστούν υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ακόμα πιο εντατικά, για την επίσπευση υλοποίησής του. Κι αυτό το πράττουμε με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και με βασικό μέλημά μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο, ομορφότερο μέλλον στον τομέα της μετακίνησης».

 
Σχολιάστε