Φιλικός προς τα ζώα ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Στη λειτουργία επτά πάρκων για σκύλους έχει προχωρήσει ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των τετράποδων φίλων τους.

Εκτός όμως από τα πάρκα, ο δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών κουτιών όπου οι ιδιοκτήτες των ζώων μπορούν να προμηθεύονται το κατάλληλο χάρτινο φτυαράκι μιας χρήσης για τη συλλογή των ακαθαρσιών, σε 15 διαφορετικά σημεία. Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε πως «προχωρήσαμε στη δημιουργία κατάλληλων χώρων εκτόνωσης και παιχνιδιού των κατοικιδίων. Επιλέξαμε άλση και πάρκα ώστε η δράση τους να μην επιβαρύνει τους άλλους πολίτες. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι είναι και η μη πολιτισμένη συμπεριφορά ορισμένων «φιλόζωων» οι οποίοι δεν βρίσκουν σκόπιμο να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων από τους δημόσιους χώρους».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στόχος της κάθε προσπάθειας της δημοτικής αρχής είναι να διευκολύνονται στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι της περιοχής. «Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με δράσεις που εγγυώνται μια νέα ποιότητα ζωής», κατέληξε ο κ. Ιωακειμίδης. Τα πάρκα βρίσκονται στους εξής χώρους: Αγ.Φίλιππος  (2 πάρκα: είσοδος οδού Κεραμεικού και οδού Παντειχίου), πλατεία Παιδικής Στέγης, Λόφος Βώκου, Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, πλατεία Μήτσου Παπαρήγα,  κοντά στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός».

Ως προς τα μεταλλικά κουτιά «No Κaka», αυτά έχουν τοποθετηθεί στη δημοτική ενότητα Νίκαιας: Δύο στο ‘Αλσος του Αγίου Φιλίππου (στα πάρκα σκύλων), ένα στο πάρκο σκύλων κοντά στην πλατεία Μήτσου Παπαρήγα, ένα στο Κατράκειο, ένα στο Κηποθέατρο και ένα στο Λόφο του Βώκου και από ένα στις πλατείες Δαβάκη, Ηρώων & Χαλκηδόνας καθώς και στον πεζόδρομο της Αχιλλέως.

Στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη: Από ένα έχουν τοποθετηθεί στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός», στο Παλιό Βυρσοδεψείο, στο πάρκο Μπιχάκη, στον πεζόδρομο της Καμπάνη και ένα στην πλατεία Βενιζέλου.
Σχολιάστε