Ένας «Ευρωπαίος» Σπαρτιάτης έτοιμος να βάλει τη θρυλική Σπάρτη σε τροχιά ανάπτυξης!

Έναν ακόμη Σπαρτιάτη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του, ανακοίνωσε πρόσφατα ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κορωνιό, το όνομα του οποίου θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης».

Ο Κωνσταντίνος Κορωνιός έχει δυο βασικά προσόντα…  Είναι νέος και ταυτόχρονα καταξιωμένος στον ακαδημαϊκό χώρο. Το βιογραφικό του και μόνο φτάνει για να αποδείξει όχι μόνο την κατάρτισή του αλλά και την εμπειρία του. Η απόφαση του να την μεταγγίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την θέσει στη διάθεση του υποψήφιου Δημάρχου Σταύρου Αργειτάκου, προκειμένου μαζί να χτίσουν τη Σπάρτη της νέας εποχής, είναι ένα μήνυμα πως κάτι ελπιδοφόρο «γεννιέται» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για ένα ιδανικό αύριο!

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με ειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, κάτοχος 2ου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες (ΜSc) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Κορωνιός είναι Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάνατζμεντ (EURAM – SportSIG), του κορυφαίου ακαδημαϊκού και επιστημονικού φορέα σχετικά με την επιστήμη της Διοίκησης και του Μanagement στην Ευρώπη, καθώς και ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους παγκόσμια. Έχει συγγράψει πλήθος ακαδημαϊκών άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά, κεφάλαια σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και έχει πολλαπλές ενεργές συμμετοχές σε διεθνώς αναγνωρισμένα συνέδρια σχετικά με την επιστήμη της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ.

Επίσης αποτέλεσε πρωτεργάτης για τη διοργάνωση του Spartan Race στη Σπάρτη, ως μέλος της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, όπου με την γνώση και την εμπειρία του συνέβαλε στην υλοποίηση του αγώνα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για την πόλη και τους δημότες της.

Η συμμετοχή νέων ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και ελπιδοφόρα. Η νέα γενιά της Σπάρτης βρίσκει επιτέλους τον κατάλληλο εκφραστή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Κορωνιού που επιλέγει να έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά και να καλύψει το χάσμα των γενεών, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Αποφασισμένος να δώσει σημασία στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Αποφεύγοντας κινήσεις έντονου λαϊκισμού, με βαρύτητα στην γνωριμία με τον κόσμο.

Στόχος του είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, η γεωπολιτική θέση, η ιστορία της και το ανθρώπινο δυναμικό για να καταστεί ολόκληρη η Σπάρτη αναπτυξιακά δυναμική και βιώσιμη.

Γιατί η Σπάρτη μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει περισσότερα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και να συνάψει συμφωνίες και στρατηγικές συμπράξεις για χρηματοδοτήσεις μεγάλων έργων και κρίσιμων υποδομών, να προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις, καθώς και να διαμορφώσει έξυπνες στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες.

Πάνω από όλα όμως ο Κωνσταντίνος Κορωνιός έχει διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλεια, όπως κάνει πάντα στην ζωή του.
Σχολιάστε