OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Γιώργος Ορφανός αντιμετωπίζει #tissalonikistakaka (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες μέρες το χάσταγκ #tissalonikistakaka (της Σαλονίκης τα κακά) εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακά ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις), ξεσηκώνοντας θόρυβο για τα προβλήματα της πόλης μας.

Η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» (#thessaloniki_is_the_future), προχώρησε σε μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η ομάδα του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού επιχείρησε να συλλέξει #tissalonikistakaka, να τα αξιολογήσει και να διαπιστώσει αν και κατά πόσο αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο έχει ήδη σχεδιαστεί και παρουσιαστεί.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Σε χθεσινή εκδήλωση, στο Λευκό Πύργο η οποία είχε στο επίκεντρο τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ο σκοπός αποδείχθηκε τελικά διπλός.

Αφενός, διοργανώθηκε μία δράση που προσέφερε χαρά τόσο στους εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων που παραβρέθηκαν όσο κυρίως στα ίδια τα κατοικίδια που έφεραν μαζί τους.

Παράλληλα όμως, καταγράφηκε με χαρακτηριστικό τρόπο το μήνυμα ότι #tissalonikistakaka μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όλων μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιώργος Ορφανός και οι άνθρωποι της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» μοίρασαν συμβολικά σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μικρές χάρτινες συσκευασίες συλλογής των απορριμμάτων των κατοικιδίων τους. Πάνω στις συσκευασίες ήταν τυπωμένα κάποια από #tissalonikistakaka τα οποία και πετάχτηκαν σε κάδους απορριμμάτων μαζί με τις συσκευασίες που είναι απαραίτητες για την καθαριότητα στην πόλη. Η επόμενη δημοτική Αρχή θα είναι άλλωστε αυτή που ουσιαστικά θα κληθεί να «πετάξει» δηλαδή να λύσει τα προβλήματα της πόλης συμπεριλαμβανομένων αυτών που καταγράφηκαν και τυπώθηκαν.

«Ο δήμαρχος της πόλης οφείλει να δίνει τον τόνο και το παράδειγμα αναφορικά με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, μοιράσαμε χάρτινες συσκευασίες για τη συλλογή των απορριμμάτων τους. Είναι κι αυτός ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην καθαριότητα της πόλης. Στις συσκευασίες αυτές, μπορείτε να βρείτε, μάλιστα, τυπωμένα κάποια από τα «κακά της Θεσσαλονίκης» όπως τα ανέφεραν οι συμπολίτες μας. Από την επομένη των εκλογών, η εφαρμογή του προγράμματός μας θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που καταγράφηκαν. Κι εμείς ό,τι υποσχόμαστε, το κάνουμε», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Έως σήμερα, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες αναφορές με αφορμή το χάσταγκ #tissalonikistakaka στα κοινωνικά δίκτυα και στα παραδοσιακά ΜΜΕ. Η αντιστοίχιση τους, ξεπερνά τις 33 διαφορετικές κατηγορίες προβλημάτων. Στις 25 από αυτές το πρόγραμμα της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» έχει ήδη προτείνει λύσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού. Μάλιστα στον ιστότοπο www.orfanos.gr, στις ενότητες του προγράμματος, έχει προστεθεί το χάσταγκ #tissalonikistakaka σε όλα τα σημεία του που συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Οι υπόλοιπες 8 κατηγορίες προβλημάτων αξιολογούνται προκειμένου να βρεθούν αποτελεσματικές προτάσεις αντιμετώπισής τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Τεράστια συμμετοχή στην ανταποδοτική ανακύκλωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

otavoice

Δήμος Γρεβενών: Παρουσίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Βίντεο)

otavoice

Δήμος Θεσσαλονίκης: Άρχισαν τα έργα διάνοιξης στην Αγίου Δημητρίου

otavoice

Συνάντηση του Δ.Σ του ΣΕΔΑ με τον Δήμαρχο Αθηναίων

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με εκπροσώπους των μηλοκαλλιεργητών της περιοχής

otavoice

ΠΚΜ: Σημαντικές συμφωνίες στον κλάδο ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας

otavoice