OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ήλιδας: Ξεκινούν έργα ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Μαζαρακίου, Λαγανά και Περιστερίου

Σε ακόμα ένα μεγάλο έργο που θα πραγματοποιηθεί στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ήλιδας, Μαζαράκι, Λαγανά και Περιστερίου, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος.

Πρόκειται για την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων λειψυδρίας που προέκυψαν από τις καταρρακτώδεις βροχές του περασμένου Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαπιστώθηκαν στα εν λόγω χωριά σοβαρά προβλήματα, τα οποία με παρεμβάσεις θα αποκατασταθούν ή θα βελτιωθούν τα δίκτυα ύδρευσης, προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα η υδροδότηση των τριών χωριών με καθαρό και κατάλληλο για πόση νερό.

Συγκεκριμένα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και θα επιλυθούν είναι τα εξής:

  • Στο Περιστέρι, στον αγωγό τροφοδοσίας νερού από την κεντρική γεώτρηση προς τη δεξαμενή ύδρευσης, όπου ο αγωγός έχει μετακινηθεί και παρουσίαζε διαρροές σε διάφορα σημεία. Οι εργασίες που θα γίνουν θα είναι στον υπάρχοντα αγωγό που συνδέει τη δεξαμενή Περιστερίου, με τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές Κακοταρίου (που διέρχεται από την Τ.Κ. Δαφνιώτισσας), θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο και θα τοποθετηθούν δύο ζεύγη αντλιών, ώστε να γίνει λειτουργικός και να επιλυθεί το πρόβλημα  επάρκειας νερού.
  • Στον Λαγανά, λόγω καθίζησης στη γεώτρηση υπήρξε εμφάνιση θολότητας στις βρύσες των κατοίκων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η αλλαγή του αγωγού τροφοδοσίας νερού έως τη δεξαμενή. Οι εργασίες που θα γίνουν θα είναι στον αγωγό που συνδέει τη δεξαμενή με τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές Κακοταρίου, όπου θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο και θα τοποθετηθούν δύο ζεύγη αντλιών, ώστε να γίνει λειτουργικός και να επιλυθεί το πρόβλημα επάρκειας νερού.
  • Στο Μαζαράκι, παρατηρήθηκαν προβλήματα στον αγωγό τροφοδοσίας νερού με πολλαπλές διαρροές από  τη δεξαμενή των πηγών Κακοταρίου έως το χωριό, λόγω των πολλαπλών διαρροών. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι με νέες σωλήνες από την υπάρχουσα παροχή της δεξαμενής Κακοταρίου, έως το φρεάτιο διακλάδωσης.

Ο προϋπολογισμός των εν λόγω έργων προσδιορίζεται στα 200.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice