Δήμος Φυλής: Μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Ρομποτικής βράβευσαν ο Χρήστος Παππούς και ο Γιάννης Κρεμύδας

Τις ομάδες μαθητών τριών σχολείων του Δήμου Φυλής που διακρίθηκαν ή συμμετείχαν σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, βράβευσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Γιάννης Κρεμύδας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη των Πολιούχων της πόλης, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Δήμαρχος Φυλής συνεχάρη τα παιδιά και ευχήθηκε καλή πρόοδο και νέες διακρίσεις, ενώ προανήγγειλε τη διενέργεια σεμιναρίων εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. «Στο Δήμο Φυλής ξεκινήσαμε μια διαδικασία, μία πλατφόρμα στο site του Δήμου, το «Συνδημιουργούμε», όπου οι πολίτες υποβάλλουν προτάσεις. Σας πληροφορώ ότι, η πρόταση του μήνα είναι να γίνουν σεμινάρια Ρομποτικής από το Σεπτέμβριο στα σχολεία και αυτό θα κάνουμε. Εσείς το αποφασίσατε, εμείς το κάνουμε πράξη», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

«Τα παιδιά κάνουν τον αγώνα τους και προοδεύουν και εμείς, σα Δήμος, τους δίνουμε όλα τα εργαλεία και τις υποδομές, οι δάσκαλοι κάνουν μεγάλο έργο και οι γονείς στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Έτσι βλέπουμε για δεύτερη χρονιά αυτά τα αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Προέδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας και εκτίμησε ότι τον επόμενο χρόνο, μέσα από τη συνεργασία με όμιλο για μαθήματα Ρομποτικής, «τα αποτελέσματα θα είναι απίστευτα».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθητές του Λυκείου Φυλής, Βασίλης Σεβασλίδης, Χαρά Μπανανά, Μυρτώ Βλάχου και Κυριάκος Διαουρέας, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον τομέα Μηχανικοί, στον παγκόσμιο διαγωνισμό STEM LandRover 4×4 in Schools για τη δημιουργία του καλύτερου οχήματος (The best engineer vehicle).

Επίσης, βραβεύτηκε η ομάδα ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Την ομάδα απαρτίζουν οι Χρήστος Κουτροδήμος, Γιώργος Κοσιάδης, Μαρία Αθανασοπούλου, Φωτεινή Παπαδιώτη, Γιώργος Καρονίδης, Σπύρος Παππούς, Κλεάνθης Παππούς, Βίκτωρας Παπαδιώτης, Χριστόφορος Αγγελής, Βασίλης Μανωλάς, Βίκτωρας Αριστερόπουλος, Άγγελος Ομουρλόγλου, Βάιος Ντάφος, Κωνσταντίνος Μανάφας και Βασίλης Μανάφας.

Βραβεύτηκαν ακόμη, για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, Αλέξανδρος Βελισσάριος, Παναγιώτης Γιώτης και Γιάννης – Παναγιώτης Λουλούδης.

Τέλος, βραβεύτηκε και η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, Μαρία Καραγλάνη – Παούρη, για το έργο και την προσφορά της στην εκπαιδευτική οικογένεια του Δήμου Φυλής και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.

Ακολουθεί απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Χρήστου Παππού:
Σχολιάστε