Δήμος Αλεξανδρούπολης: 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια 6-12 Μαΐου 2019

Την Δευτέρα 6 Μαΐου, ξεκίνησε η 5η Παγκόσμια Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια του ΟΗΕ, με κεντρικό μήνυμα #SpeakUp #SaveLives #Μιλήστε #ΝαΣωθούνΖωές, που στόχο έχει να μας εμπνεύσει, να μας ευαισθητοποιήσει.

Ο ΟΗΕ και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζουν τα τροχαία “μείζον ζήτημα υγείας”. Είναι μια παγκόσμια επιδημία που στερεί από τις κοινωνίες μας νέους ανθρώπους (κυρίως) που θα είχαν όλη τους τη ζωή μπροστά τους. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο αντιδρούν και ζητούν οδική ασφάλεια… Να βγούμε στο προσκήνιο και να πάρουμε θέση για τις προκλήσεις που συναντούμε στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Πρέπει εμείς να ξεσηκωθούμε #Ναμιλήσουμε Χρειάζεται πραγματικά όραμα, φαντασία και αποφασιστικότητα για να αλλάξεις πορεία σ’ ένα σύστημα που κινείται στην ίδια κατεύθυνση επί χρόνια. Και, τις περισσότερες φορές, είναι οι πολίτες οι οποίοι δείχνουν το δρόμο στους υπεύθυνους, όχι το αντίστροφο.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια και σήμερα δίνει ραντεβού στις 12:ΟΟ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη #ΑλεξανδρούποληςAlexandroupolis Public Library για να δώσει το πιο ηχηρό μήνυμα ! 154 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε ώρα στους δρόμους του κόσμου. Απαιτούμε οδική ασφάλεια!

#SpeakUp #SaveLives #UNGRSW
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία θα πραγματοποιούνται όλο τον μήνα Μάιο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Περισσότερες πληροφορίες 2551089690 (Γραμματεία Βιβλιοθήκης)
Σχολιάστε