Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αγ. Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας ενέκρινε το ΠΣΑ

Δύο νέα έργα υποδομής σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής τα οποία αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού ενέκρινε το περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν εισηγήσεων του αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στην εκτός σχεδίου περιοχή της Αγίας Μαρίνας στον Νότιο Τομέα του Δήμου Κρωπίας. Το έργο προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. Το εν λόγω δίκτυο, μήκους 71 χλμ., σημείωσε ο κ. Φιλίππου περιήλθε στην κυριότητα του δήμου το 1985 και έκτοτε γίνεται προσπάθεια σταδιακής αντικατάστασής του, με προτεραιότητα στους κεντρικούς και προβληματικούς αγωγούς. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν υδάτινοι, ανθρώπινοι και υλικοί πόροι που διατίθενται για τη συνεχή επισκευή των βλαβών.

Το δεύτερο  έργο αφορά την κατασκευή ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Δημοτικού Σταδίου «Παν. Βογιατζής»  του Δήμου Λαυρεωτικής. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 665.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και προβλέπει την αποξήλωση-τοποθέτηση νέου  συνθετικού χλοοτάπητα, καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού.

ΛεπτομέρειεςΣχολιάστε