OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών το οποίο πραγματοποιείται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία

Το πράσινο φως προκειμένου να συνεχιστεί και για την τρέχουσα χρονική περίοδο 2019 -2020 το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών, έδωσε στην τελευταία συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει την οργανωτική και χορηγική υποστήριξη της ΚΕΔΕ και υλοποιείται από την  Αντικαρκινική Εταιρεία για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Απευθύνεται σε γυναίκες των ακριτικών δήμων της Ελλάδας. Από το  Φεβρουάριο του 2016  που έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν μαστογραφίες σε περισσότερες από 7.000 δημότισσές που πληρούσαν τα κριτήρια. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκαν ύποπτα ευρήματα σε ένα ποσοστό περίπου 2%.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνέχιση του Προγράμματος «η Αυτοδιοίκηση παραμένει δίπλα στον ευπαθή πληθυσμό με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η πρόληψη σώσει ζωές. Σκοπός μας είναι να μην στερηθεί την πολύτιμη για την σωτηρία της ζωής εξέταση της μαστογραφίας καμία γυναίκα και ειδικά εκείνες που λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης και πραγματοποίησης της εξέτασης.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των ύποπτων ευρημάτων συμβάλει στην άμεση  διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ως Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε να στηρίζουμε τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, όπως και τις ευάλωτες και οικονομικά εξασθενημένες ομάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»

Προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο της εκστρατείας της ΚΕΔΕ και της Αντικαρκινικής Εταιρείας που αφορά γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών είναι:

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Να σημειωθεί ότι η Μονάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο 12 και 13 Απριλίου είναι στο  Δήμο Πύλου – Νέστορος, ενώ αύριο  Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Απριλίου θα είναι στο δήμο Μεσσήνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice