OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γ. Μαραγκός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Φίλιππο Αζαριάδη, τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος κ. Δαμιανό Γαβαλά, την Αν. Προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Σύρου κα Ελένη Γουρνέλου και την Αν. Προϊσταμένη Γραμματείας του Τμήματος κα Μαρία Ρούσσου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τετάρτη 03 Απριλίου 2019, παρουσία των υποψήφιων Συμβούλων κ.κ. Νικήτα Γρυπάρη και Μαρίας Μαυράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αζαριάδης  αναφέρθηκε στη δυναμική και ενεργό παρουσία του Πανεπιστημίου στο νησί μας, το οποίο ήδη μετρά είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτόρων, διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού και με τη διοργάνωση συνεδρίων και θερινών σχολείων.

Ο κ. Μαραγκός τόνισε τη σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, θεωρώντας ότι αποτελεί τον πρωταρχικό και κορυφαίο φορέα, που μπορεί να μοιραστεί με τη Δημοτική Αρχή το κοινό όραμα για την αναπτυξιακή προοπτική τόσο του ίδιου του Πανεπιστημίου όσο και της Σύρου εν γένει.  

Ειδικότερα, συζητήθηκε:

  • Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου σε επιτροπές που προωθούν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, την προσέλκυση επενδύσεων και την καινοτομική επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μηχανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και Στήριξης της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος.
  • Η συμπόρευση του Πανεπιστημίου με τη βιομηχανική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού.
  • Η πρόσφατη δημιουργία έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο και η δρομολογούμενη εγκατάσταση και ανάπτυξη και δεύτερου τμήματος αυτής, που εδραιώνουν την παρουσία του Πανεπιστημίου στο νησί.
  • Η αξιοποίηση των τεχνολογικών και λοιπών επιτευγμάτων που μπορεί να παράξει το Πανεπιστήμιο μέσα από Προγράμματα ευρωπαϊκού επιπέδου για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
  • Η συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες τοπικών επιχειρήσεων και φορέων για την αξιοποίηση νέων προγραμμάτων καινοτομικής επιχειρηματικότητας και marketing.
  • Η σύνδεση του Πανεπιστημίου με το Ναυπηγείο, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης διετούς φοίτησης.
  • Η προσφορά κτιριακών υποδομών εκ μέρους του Δήμου ή και των Κληροδοτημάτων, στων οποίων τη διοίκηση και διαχείριση συμμετέχει, για την αξιοποίησή τους και τη χρήση τους μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας ως πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.  

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice