Συμβολική εθελοντική δράση για την δωρεά Μυελού των Οστών στην Εορδαία από Π. Πλακεντά

Με το τρίπτυχο ενημερωνόμαστε-συμμετέχουμε- είμαστε παρόντες  ο συνδυασμός Ενωμένη Εορδαία και ο υπιψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία για την σπουδαιότητα του δότη Μυελού των Οστών.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας οργάνωσε  μία  σημαντική εκδήλωση-ενημέρωση στην Πτολεμαίδα  για τον Μυελό των Οστών στην οποία ήταν ομιλητής ο πρόεδρος του παραρτήματος Ν.Κοζάνης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Όμηρος Παπαθανασίου με μία πολύ εποικοδομητική και συγκινητική ομίλια.
Τόνισε ότι με μεγάλη χαρά παραβρεθήκαμε και σε αυτό το κάλεσμα για λήψη δείγματος ΜτΟ και θα ανατποκρινόμαστε θετικά σε κάθε κάλεσμα αφού έστω και 1 νέο δείγμα είναι σημαντικό και ανεκτίμητο για κάποιον ασθενή που περιμένει καρτερικά, τόσο αυτός, όσο και η οικογένειά του, να τουν πουν οτι βρέθηκε ο συμβατός που θα σώσει την ζωή του!!!

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη όπως και η διάθεσή τους να γίνουν πολλοί καινούριοι εθελοντές δότες ΜτΟ δείγμα του ότι η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στην μεγαλύτερη απειλή για τον άνθρωπο. Όπως μας ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Πλακεντάς η Εορδαία έχει ανεπτυγμένα αντανακλαστικά απέναντι στον καρκίνο που αποτελεί για την περιοχή μια δυσάρεστη πραγματικότητα, λόγω των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί και οι κάτοικοι πληρώνουν βαρύ τίμημα , της προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία. Άρα οφείλουμε να δώσουμε από κάθε πλευρά την μάχη να κερδηθεί έδαφος απέναντι στον καρκίνο και να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών ενεργοποιόντας κάθε δυνατότητα που μας δίνει η επιστήμη.Για την Ενωμένη Εορδαία η υγεία των ανθρώπων μας είναι αδιαπραγμάτευτη και προτεραιότητα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο «Εθελοντισμός Ανδρόνικος».

Δείτε εδώ         εδώ
Σχολιάστε