OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σεμινάριο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στον Δήμο Ηρακλείου

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο διοργάνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού που εργάζεται με αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, η εξοικείωσή του με τη διαδικασία ασύλου και το συναφές νομικό πλαίσιο.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου ένα σημαντικό μέρος αφιερώθηκε στην παρουσίαση του εξοπλισμού  με τα κατάλληλα μέσα για τον εντοπισμό υποθέσεων, που χρήζουν προστασίας και η συμπερίληψη των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και σε λοιπούς  μηχανισμούς παραπομπής.

«Η σημερινή πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί στις σύγχρονες κοινωνίες μας επιβάλλει να παρέχουμε τη δυνατότητα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των στελεχών μας. Ο στόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση των στελεχών που ασχολούνται με ζητήματα ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του, αλλά και για το γεγονός ότι τα έμπειρα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας που το παρουσίασαν διαπίστωσαν το υψηλό γνωσιακό επίπεδο των στελεχών του δήμου Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη.

Σχετικά Άρθρα

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice