ΠΔΜ: Ο Γ. Κασαπίδης στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς

Η συγκράτηση του πληθυσμού στις παραμεθόριες περιοχές και η διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αποτελούν βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «αλλάζουμε πορεία».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, κατά  την περιοδεία του στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς, μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού στην περιοχή.

Δράσεις που μπορούν να ισορροπήσουν την έντονη και επικίνδυνη δημογραφική συρρίκνωση που εντείνεται τα τελευταία χρόνια, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,  η κάλυψη των αναγκών των δημόσιων κοινωνικών υποδομών και η ανάπτυξη ψηφιακών δικτύων στα ακριτικά χωριά, είναι στοχευμένες επιδιώξεις του ιδίου και του συνδυασμού του.

Συνολικά θέσεις και προτάσεις για τη στήριξη της παραμεθορίου ζώνης στη Δυτική Μακεδονία συζήτησε διεξοδικά με κατοίκους των ακριτικών χωριών που επισκέφθηκε ο Γιώργος Κασαπίδης, θέλοντας να δώσει έμφαση στο συγκεκριμένο γεωγραφικό κομμάτι της πατρίδας μας.

Η περιοδεία έκλεισε με κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Εύξεινο Λέσχη Μεσοποταμίας, σε πλήθος κόσμου, με κύριο άξονα την αγροτική ανάπτυξη και την προοπτική του αγροδιατροφικού τομέα σε αυτή την ευαίσθητη, ξεχασμένη και δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της πατρίδας μας.
Σχολιάστε