OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: “Ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούν για να μπει τέλος στην παρακμή και υποβάθμιση πολλών περιοχών της Αττικής”

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές του Λεκανοπεδίου προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, μετέβη σήμερα στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Φιλόπτωχο ίδρυμα της Εκκλησίας του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, το Φιλόπτωχο Ίδρυμα του Αγίου Αιμιλιανού, τις Εκκλησίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου, τη Λέσχη Φιλίας του Αθηναίων και το λόφο Σκουζέ.

Στη συνέχεια μετέβη στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ επισκέφθηκε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα από το πάρκο. Στο πλαίσιο της περιοδείας επισκέφθηκε πολλά εμπορικά καταστήματα, όπου άκουσε είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ίδιους τους πολίτες για τα προβλήματα των πολιτών και για τα θέματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Απογοητευτική  η  εικόνα εγκατάλειψης του αρχαιολογικού  πάρκου της  Ακαδημίας Πλάτωνος και της ευρύτερης περιοχής

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο εσωτερικό του αρχαιολογικού  πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, όσο και στην ευρύτερη Περιοχή.

«Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να βλέπεις σε τόσο άσχημη κατάσταση ένα σημείο της Αθήνας που θα μπορούσε να είναι πραγματικό πολιτιστικό κόσμημα  και πόλος τουριστικής προσέλευσης.

Σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων θα εφαρμόσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο προκειμένου να αποτελέσει η περιοχή  ένα  κέντρο πολιτισμού και ένα πόλο έλξης  για τους μελετητές και τους ανθρώπους της φιλοσοφίας από όλο τον κόσμο.

Απαράδεκτο χιλιάδες ευρήματα να είναι στοιβαγμένα σε κοντέινερ και ο χώρος να έχει αφεθεί στην κυριολεξία στην τύχη του».
Κάτοικοι και φορείς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την υποβάθμιση της περιοχής και ζήτησαν την συμβολή του Γ. Πατούλη ως αυριανού Περιφερειάρχη προκειμένου να υλοποιηθούν έργα πνοής στην καρδία της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων πρότειναν τον ανασχεδιασμό του Πάρκου με τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και με πεζοδρομήσεις μέσω των οποίων θα μπορούν να συνδέονται το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος με το λόφο του Ιππείου Κολωνού.

Αναγκαία η δημιουργία αθλητικών υποδομών και η υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού

Ο Γ. Πατούλης μετέβη στη συνέχεια στις  αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Πλάτωνος και μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Νέας Αρχής είχε συναντήσεις με εκπροσώπους αθλητικών και τοπικών φορέων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ελλείψεις υποδομών και  για τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και στην συντήρηση στους τάπητες των γηπέδων.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε  ότι θα είναι δίπλα στους αθλητικούς φορείς και στα νέα παιδιά που επιθυμούν να αθληθούν. «Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας,  ο αθλητισμός και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι είναι μονόδρομος. Με όραμα και στρατηγική η  Αυτοδιοίκηση  σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τις ακαδημίες της Αττικής θα αναλάβει από κοινού πρωτοβουλίες ώστε η μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής να γίνει μοχλός ανάπτυξης του αθλητισμού»

Σημαντικό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με τους ιερείς, τις εθελόντριες και τους εθελοντές των φιλόπτωχων ιδρυμάτων στα Σεπόλια και στον Κολωνό ο Γ. Πατούλης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας μέσα από προγράμματα και συγκεκριμένες δομές που έχουν στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας και σημείωσε πως η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εκκλησία θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν ανάλογες δομές.

Ενίσχυση της ασφάλειας και βελτίωση υποδομών  

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού ο Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό σημείωσε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, καταδικασμένοι σε έναν άνισο αγώνα απέναντι στη μικρή και μεγάλη εγκληματικότητα.
Η  ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ημίμετρα. Χωρίς αποτελεσματική αστυνόμευση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε κανένα επίπεδο. Ως περιφερειάρχης θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό τους εξοπλισμού, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice