OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παγκόσμια συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη – Αναγορεύτηκε σε επίτιμο Δημότη ο Πρύτανης των Πανεπιστημίων AMITY Ινδίας Dr. Aseem Chauhan

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, όπως ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, η πρέσβης εκ προσωπικοτήτων με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας, κα Κατερίνα Ναυπλίωτη – Παναγοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας η αναγόρευση  του Προέδρου των 120 Πανεπιστημίων AMITY Ινδίας Dr Aseem  Chauhan σε επίτιμο Δημότη Ήλιδας, από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Πριν την τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας, κατά την οποία ο κύριος Χριστοδουλόπουλος παρουσίασε τον Πρύτανη των ΑΜΙΤΥ Dr Chauhan στους εκπροσώπους της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- η Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου  Αθηνών κα Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη,  συνεργάτης του Dr. Chauhan  και των Παν/μίων AΜΙΤΥ, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Γεράσιμος Μπαλαούρας, ο Γενικός Γραμ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσιος Τεμπονέρας και ο πρώην Γ.Γ. του ίδιου Υπουργείου κ. Διονύσιος Καλαματιανός, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ήλιδας και τα μέλη της Δημοτικής αρχής.

Όλοι τους τόνισαν, ότι συνδετικό κρίκο της γνωριμίας του Ινδού Καθηγητή, με την κα Παναγοπούλου και τους εκπροσώπους του Μνημείου Αθανάτων αποτέλεσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλο.
Από την πλευρά του ο Dr. Chauhan στις δηλώσεις του ότι, προτίθεται να δημιουργήσει Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για φοιτητές του εξωτερικού σε χώρο που ήδη έχει αγορασθεί από τον Κυπριακό όμιλο Χαβάτζια, προκειμένου να λειτουργήσει καταρχήν θερινά σχολεία και διάφορα άλλα εξειδικευμένα τμήματα, αλλά και  να δώσει υποτροφίες στα Πανεπιστήμιά του σε μαθητές του Δήμου Ήλιδας.

Παρουσία Προσωπικοτήτων η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμου δημότη του Ινδού επιχειρηματία

Στη συνέχεια και αφού ανταλλάχθηκαν απόψεις έγινε η τελετή αναγόρευσης του Dr.Aseem Chauhan σε επίτιμο Δημότη Ήλιδας, παρουσία  του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη και της πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων κας Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου.

Η κύρια Παναγοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στον πολύτιμο ρόλο του δημάρχου Ήλιδας για την ανάπτυξη της περιοχής, που -όπως είπε- αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της συνεργασίας και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Δήμου. «Στο πρόσωπο του κυρίου Χριστοδουλόπουλου αναγνωρίσαμε τον αγνό και ανιδιοτελή οραματιστή του Δήμου και ένα πρόσωπο που θα βγάλει την ευρύτερη περιοχή από το αναπτυξιακό τέλμα που βρίσκεται τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, φύσει εργαζόμενος σκληρά, πρωτοστατεί προκειμένου να αποκτήσει η Ήλιδα και η πολύτιμη ιστορία της την θέση που της αρμόζει στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στηρίζω το Δήμαρχο γιατί είναι έντιμος και είμαι δίπλα του στη συνεργασία του με τον Aseem Chauhan και σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυξιακή του πρωτοβουλία”

Η κα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου εξήγησε πως φτάσαμε στην σημερινή αναγόρευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η ιστορία αρχίζει στο πλαίσιο του Διεθνούς – Διεπιστημονικού Συνεδρίου Δραματικές Αλλαγές στον πλανήτη και οι Ελληνικές της Οικολογικής Ηθικής που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο 2018.

Τότε  ο προσκληθείς από την αντιπρόεδρο του συνεδρίου Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κα Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη, Πρύτανης του Πανεπιστημίου του AΜΙΤΥ Dr. Assem Chauhan και ιδρυτής των 120 AMITY Universities είχε την ευκαιρία, να ανταλλάξει απόψεις με διεθνούς κύρους Καθηγητές από όλο τον κόσμο και να γνωριστούμε.

Στη συνέχεια συζητήσαμε διεξοδικά  για τους στόχους και τις προοπτικές μιας συνεργασίας, καταθέτοντας ελκυστικές προτάσεις. Αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν η πρόταση υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του Dr. Chauhan με  το  Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών  για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Με την λήξη του συνεδρίου υπογράψαμε  προσύμφωνο συνεργασίας και  ο Dr. Α. Chauhan όρισε την ημερομηνία   υπογραφής του σύμφωνου τον Μάρτιο του 2019  στο Νέο Δελχί».

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε συνεργασία Ελλάδας – Ινδίας  στους τομείς εκπαίδευσης και αειφόρου ανάπτυξης, είπε τονίζοντας η κα Παναγοπούλου: «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, με όχημα την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και την απορρέουσα από την Ελληνική Παιδεία αντίληψη περιβαλλοντικής ηθικής σε συνδυασμό με την κουλτούρα της Ινδίας».

Επιπρόσθετα, ο Dr. Chauhan είχε συζητήσει με τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του Διεθνούς  Κέντρου, κορυφαίο μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου ως εκπρόσωπο του Μνημείου των Αθανάτων για επικείμενη συνεργασία με το εν λόγω ίδρυμα. Παράλληλα, είχε προταθεί από τον Πρύτανη των AMITY στον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο  συνεργασία με τον ιστορικό Δήμο Ήλιδας.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι της τετραμερούς αντιπροσωπ επισκέφτηκαν το Νέο Δελχί, όπου σε ειδική τελετή απονεμήθηκε από τα ΑΜΙΤΥ στην κα Παναγοπούλου η ύψιστη τιμή της επιτίμου Διδάκτορος Φιλοσοφίας, για την συνολική της προσφορά.

Στην Ελληνική Πρεσβεία του Νέου Δελχί υπεγράφησαν μνημόνια συνεργασίας του Δήμου Ήλιδας με τα Umity Universities

Επιπλέον, στην Ελληνική Πρεσβεία παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ. Π. Καλογερόπουλου και των Καθηγητριών Qamar Rahman και Πολυξένης Νικολοπούλου – Σταμάτη υπεγράφησαν  δύο μνημόνια συνεργασίας με το δίκτυο των Πανεπιστημίων AMITY. Το πρώτο μνημόνιο αφορά στην αρωγή του δικτύου των Πανεπιστημίων AMITY με τον Δήμο Ήλιδας, για θέματα Εκπαίδευσης και Ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων. Το εν λόγω μνημόνιο συνυπεγράφη  από τον Πρύτανη Dr. Assem Chauhan  και τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Το δεύτερο μνημόνιο σχετίζεται με το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, το Μνημείο των Αθανάτων, τον Δήμο Ήλιδας και τα AMITY, με αντικείμενο την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Αειφόρο Ανάπτυξη και την προάσπιση της Περιβαλλοντικής Ηθικής με νέες τεχνολογίες, το οποίο συνυπέγραψαν ο Πρύτανης Δρ. Assem Chauhan  η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μνημείο των Αθανάτων κ. Γιάννης Χατζηλοΐζου και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς για Γενοκτονία Αρμενίων: «Έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και να επαναληφθεί»

otavoice

Σήραγγα Μαλακασίου και κόμβος προς Δρίσκο, στο επίκεντρο της συνάντησης Καχριμάνη-Ταχιάου

otavoice

Επανάληψη των εκλογών στον ΣΠΑΠ αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

otavoice

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη

otavoice

Δικαίωση δήμων Αμοργού-Νάξου από το ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

otavoice

ΠΣτΕ: Με επιτυχία η παράσταση της Κατερίνας Βρανά, «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια»

otavoice