Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης παρέστη στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αντωνίου

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε, η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντωνίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στην τελετή παρέστη ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος κατά την τελετή προσφώνησης είπε:

“Σας καλωσορίζουμε ολόψυχα. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς η εκλογή σας και είναι πολύ σημαντική η περίοδος αυτή, γιατί είναι 100 χρόνια από τη συμπλήρωση της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών. Το αναφέρω αυτό γιατί το Ελληνικό ιδρύθηκε από τους ανθρώπους που έφυγαν κυνηγημένοι από τον Πόντο. Διωκόμενοι έφεραν μαζί τους τις εικόνες τους και τα ιερά λείψανα των προγόνων τους στη γη του Ελληνικού. Αυτοί έχτισαν, ως παράπηγμα αρχικά, τον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου σήμερα είναι το σημείο αναφοράς της πόλης. Κλήρος και Πόντιοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Να δώσετε παρηγοριά, αισιοδοξία και την καθοδήγηση του θεού σε αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες που με τον ιδρώτα τους φύτεψαν τον καρπό της πίστης και με σκληρή δουλειά έφτιαξαν τη πόλη του Ελληνικού”.

Παράλληλα, ευχήθηκε στον μακαριότατο Μητροπολίτη, μακροημέρευση, υγεία και αγάπη και τον προσκάλεσε την Κυριακή του Θωμά να παρευρεθεί στο σημαντικό ταφικό έθιμο των Ποντίων στο νεκροταφείο των Σουρμένων. Ένα έθιμο που διασώζεται από την αρχαιότητα και συνεχίζεται έως και σήμερα.
Σχολιάστε