OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στο Γαλάτσι και ταυτόχρονα σε άλλους 19 Δήμους της Αττικής.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, πλήθος κόσμου στήριξε την προσπάθεια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και με κοινωνικό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης αλλά και αθλητισμού μικροί και μεγάλοι έδωσαν το αθλητικό και κοινωνικό παρόν.

Εκτός, από τον Αγώνα δρόμου των 5 χλμ., μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων έτρεξαν 1000 μ. περιμετρικά του ΠΑΛΑΙ, ενώ τα παιδιά του Λυκείου στα 5 χλμ..

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (σημ. 5 ευρώ ήταν η συμμετοχή των ενηλίκων ενώ οι ανήλικοι έτρεξαν χωρίς κόστος) μετατρέπονται σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής και θα παραδοθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε Δήμου που συμμετείχε στην δράση, μεταξύ αυτών και του Δήμου Γαλατσίου. Επίσης, αθλητές και συμπολίτες μας που δεν μετείχαν στον αγώνα πρόσφεραν οικειοθελώς επιπλέον τρόφιμα στο περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, που είχε τοποθετηθεί στον χώρο της γραμματείας στο ΠΑΛΑΙ.

Το Γαλάτσι για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν πάλι πρώτο σε συμμετοχές δρομέων από όλους τους Δήμους που συμμετείχαν στην δράση. Πάνω από 450 δρομείς, μικροί μεγάλοι, ακόμα και μωράκια σε καρότσια έτρεξαν ή βάδισαν σε όλη την Βεΐκου, όχι μόνο για «καλό κοινωνικό σκοπό» αλλά και για να υποστηρίξουν έναν άλλο τρόπο ζωής στην πόλη μας, πιο φυσικό. Εκεί που τα οχήματα σταματούν για να δώσουν προτεραιότητα στο τρέξιμο, στο περπάτημα, στο ποδήλατο.

Ιαπωνικά τύμπανα έδιναν τον ρυθμό στην εκκίνηση και στις τελετές απονομών, ενώ δεκάδες εθελοντές μοίρασαν καπελάκια, μπανάνες, κρουασάν, νερά στους αθλητές.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου μας, των υπαλλήλων της Καθαριότητας, την Ομάδα Εθελοντών αλλά και των Εθελοντών φωτογράφων τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Επίσης ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία τις μπανάνες Dole.

Οι Δήμοι που συμμετείχαν ήταν, εκτός του Δήμου Γαλατσίου οι Δήμοι: Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γλυφάδας, Διονύσου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Μοσχάτου – Ρέντη, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Σπατών – Αρτέμιδας, Ραφήνας Πικερμίου.

Συνημμένα μπορείτε να δείτε

Α) Τα ονοματεπώνυμα 3 πρώτων νικητών των μικρών μας αθλητών

Β) Τους χρόνους όλων των αθλητών που έτρεξαν στα 5 χλμ.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον Αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου www.galatsi.gov.gr και στην σελίδα του στο facebook : Δήμος Γαλατσίου Ενημέρωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΑΛΑΤΣΙ 2019

ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Κατερίνης στην Ισπανία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BREED

otavoice

Δήμος Γρεβενών: «Όχι ζεστή στάχτη από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων»

otavoice

Δήμαρχος Καστοριάς: Ο τουρισμός σε πρώτο πλάνο!

otavoice

Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο πλευρό των αστέγων κοινωνικές υπηρεσίες & δημοτική αστυνομία

otavoice

Ξεκίνησε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

otavoice

Δήμος Κορινθίων: Η ανθρωπιά δεν θάβεται στα συντρίμμια

otavoice