OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Καρπέτας: «Συνεχίζουμε τις καινοτόμες δράσεις τουριστικής προβολής πιστοποιώντας επαγγελματίες τουρισμού ως Destination Specialists»

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επενδύει στις δικές της δυνάμεις και με εξωστρέφεια συνεχίζει να προσεγγίζει τα κρίσιμα κοινά επαγγελματιών τουρισμού του εξωτερικού» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Καρπέτας σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη του online training Destination Program για travel agents του εξωτερικού.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη δράση αφορά τη δημιουργία ενός προγράμματος ψηφιακής εκπαίδευσης (online training) αποκλειστικά για τουριστικούς επαγγελματίες (travelagents, touroperators) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία του online training οι συμμετέχοντες επαγγελματίες τουρισμού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δυναμικού προορισμού Δυτική Ελλάδα. Η ολοκλήρωση των διαδικτυακών μαθημάτων που είναι βασισμένα στη Δυτική Ελλάδα, θα δώσουν στους επιτυχόντες την πιστοποίηση του destination specialist κάτι το οποίο αποτελεί τάση στο σύγχρονο μάρκετινγκ και τις πρακτικές αφοσίωσης διεθνώς.

Για τη διενέργεια του προγράμματος ψηφιακής εκπαίδευσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάστηκε με την εξειδικευμένη πλατφόρμα για καινοτόμες δικτυώσεις NeTour Work (www.netourwork.com).

Μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα οι τουριστικοί επαγγελματίες διεθνώς «μαθαίνουν» με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό για το σύνολο του τουριστικού κεφαλαίου της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα εμπειρικά – βιωματικά τουριστικά προϊόντα που προσφέρει ο προορισμός.

Η πληροφορία των ψηφιακών μαθημάτων ακολουθεί τη στρατηγική του σχεδίου που υλοποίησε το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας σε συνεργασία με τη Marketing Greece. Τα 11 διαδικτυακά online training courses είναι εμπλουτισμένα με βίντεο, δυναμικά «plug in» και κουίζ με στόχο να κάνουν τη γνωριμία με τον προορισμό ευχάριστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη γνωστοποίηση του online training η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας το δίκτυο της NeTour Work προβάλλεται μέσω ειδικά σχεδιασμένα newsletters σε 70.000 τουριστικούς πράκτορες από 75 χώρες του εξωτερικού. Συμπληρωματικά λαμβάνει μέρος και στοχευμένη social media καμπάνια επίσης σε τουριστικούς επαγγελματίες του εξωτερικού, η απήχηση της οποίας ξεπερνάει τους 100.000 χρήστες.

Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το online training, αποκτούν την πιστοποίηση του Western Greece Destination Specialist.

Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται και από δύο κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους της Δυτικής Ελλάδας, του Aldemar Olympia Village και του Grecotel Olympia & Aqua Park.

Με την ολοκλήρωση του online training η εξειδικευμένη πλατφόρμα https://www.netourwork.com/courses/be-inspired-in-western-greece/θα συνδεθεί με την ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας https://western-greece.com/ για τη διενέργεια μελλοντικών θεματικών online training.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice