OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ιωακειμίδης: “Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη είναι από τους πλέον αξιόπιστους της χώρας με σεβαστό αποθεματικό στο ταμείο του”

Την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία οκτώ χρόνια στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, σχολίασε σε δηλώσεις του δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος δεν χρωστά σε κανένα προμηθευτή και είναι από τους πλέον αξιόπιστους της χώρας έχοντας ένα σεβαστό αποθεματικό στο ταμείο του.

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων στα οικονομικά του δήμου, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη τόνισε πως τα έργα που πραγματοποιούνται και τα οποία έχει ανάγκη η πόλη, γίνονται με το δικό της ταμείο.

«Δημοκρατία, διαφάνεια, δουλειά. Δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, διαφάνεια στις λειτουργίες και δουλειά στην καθημερινή πραγματικότητα». Αυτό είναι το τρίπτυχο κατά τον κ. Ιωακειμίδη, στο οποίο βασίστηκε όλα αυτά τα χρόνια και πέτυχε την διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων που βρήκε μόλις ανέλαβε τα ηνία του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρέη του πρώην Δήμου Νίκαιας το 2011 προσέγγιζαν τα 90 εκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με τον Αγ.Ι. Ρέντη που είχε ένα αποθεματικό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Νίκαιας πλήρωνε σε ενοικιάσεις χώρων 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και σήμερα αυτό το ποσό είναι περίπου 100.000 ευρώ. Στο ποσό των 8.000 ευρώ έφτανε το κόστος του κάθε ωφελούμενου στα τμήματα πολιτισμού για τον Δήμο Νίκαιας.

«Ο κίνδυνος χρεωκοπίας ξεπεράστηκε. Από τα 90 εκατομμύρια ευρώ χρέος της Νίκαιας σήμερα έχει απομείνει μόνο το χρέος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αποπληρώνεται με το μηνιαίο ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ το 2010 ο Δήμος πλήρωνε κάθε μήνα 680.000 ευρώ. Σήμερα ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη δεν χρωστά σε κανένα προμηθευτή και είναι από τους πλέον αξιόπιστους της χώρας έχοντας ένα σεβαστό αποθεματικό στο Ταμείο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωακειμίδης.

«Δυστυχώς βρεθήκαμε να κολυμπάμε χωρίς σωσίβιο σε έναν ωκεανό χρεών και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης του δημοτικού χρήματος. Η κατάσταση αυτή συνιστούσε ουσιαστικά “κινούμενη άμμο” για κάθε αναπτυξιακό εγχείρημα και γι’αυτό έπρεπε να αναστραφεί. Πιστεύω ότι καταφέραμε σ’αυτή την οκταετία και έχουμε απτά δείγματα μιας άλλης οικονομικής διαχείρισης που κλείνει τις “τρύπες” του παρελθόντος, σέβεται το χρήμα των δημοτών και διαθέτει τους έστω και περιορισμένους πόρους σε κατευθύνσεις που εξυπηρετούν την πόλη», κατέληξε στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice