OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εκδήλωση Τοπικού Δικτύου Υποστήριξης προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης Δήμου Παύλου Μελά «Tropa Verde»

Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει εκδήλωση με αντικείμενο τη συγκρότηση του Τοπικού Δικτύου Υποστήριξης Προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Tropa Verde»  την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 18:30 π.μ. στο Κέντρο πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

Στην εκδήλωση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των στόχων του προγράμματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο Υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας URBACT III σε συνεργασία με τους δήμους Santiago de Compostella, Guimaraes της Πορτογαλλίας, Aglomeracja Opolska της Πολωνίας, Zuglo της Βουδαπέστης – Ουγγαρίας και Νίκαιας της Γαλλίας, στη δημιουργία του δικτύου μεταφοράς γνώσης «Tropa Verde».

01 TROPAVERDElogo urbact cmjn baseline 1

 

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

01 TROPAVERDEEuropean Commission.svg

Το δίκτυο στοχεύει στη μεταφορά της καλής πρακτικής που αναπτύχθηκε στον Δήμο Santiago de Compostela και αφορά στο ζήτημα της αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών σε δημοτικό επίπεδο. Η καλή πρακτική συνίσταται σε ένα πολύ-επίπεδο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών με ανταποδοτικές παροχές και με σκοπό την ανάπτυξη κινήτρων για την εντατικότερη ανακύκλωση. Υποστηρίζεται από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πολυμέσων που συνδέει με διαδραστικό τρόπο τις τοποθεσίες όπου οι πολίτες μπορούν να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται παρέχοντας δώρα ή εκπτώσεις στους πολίτες.

Το Τοπικό Δίκτυο Υποστήριξης θα αποτελεί μία ομάδα ανθρώπων που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου θα υποστηρίξουν την υλοποίηση του προγράμματος και την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του. Βασικός στόχος του δικτύου είναι να αναδείξει τις διαφορετικές όψεις του ζητήματος της ανακύκλωσης στον δήμο Παύλου Μελά και να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, μέτρα και δράσεις για την αύξηση του ποσοστού της. Κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του δικτύου είναι η συμμετοχή ατόμων που θα ήθελαν να βοηθήσουν σημαντικά στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και στην προσφορά – χορηγία βραβείων δώρων.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice