Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: Προχωράει το νέο «σπίτι» της Εθνικής Ελλάδας

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος δέχτηκε το αίτημα της ΕΠΟ για την παραχώρηση των 40 στρεμμάτων με στόχο να χτιστεί εκεί το προπονητικό της Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων-Αρτέμιδος υπερψήφισε την απόφαση για την παραχώρηση της έκτασης που έχει βρεθεί στην περιοχή για 50 χρόνια, η οποία είναι μεγαλύτερη των 40 στρεμμάτων.

Από εκεί και πέρα θα γίνουν οι διαγωνισμοί για να βγουν οι άδειες, ενώ στη συνέχεια θα γίνει και η πρώτη μελέτη για τον προϋπολογισμό του έργου. Έπειτα η ΕΠΟ θα απευθυνθεί σε FIFA και Πολιτεία, ώστε να καθοριστεί το κονδύλι με το οποίο θα συνδράμουν το νέο «σπίτι» της Εθνικής ομάδας.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία τριών γηπέδων ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων (105Χ65), τα δύο εκ των οποίων θα έχουν φυσικό χλοοτάπητα και το τρίτο με συνθετικό. Στο τελευταίο πιθανότατα θα αγωνίζονται οι μικρές Εθνικές, ενώ λογικά θα είναι κι εκείνο που θα παραχωρείται για τις ανάγκες του Δήμου. Παράλληλα το ένα από τα άλλα δύο γήπεδα θα έχει και κερκίδα 2.000 θέσεων, όπου ενδέχεται να δίνουν ακόμη κι επίσημα παιχνίδια οι μικρές Εθνικές.

Επίσης προβλέπονται ξενώνες για τους διεθνείς, χώρος αναψυχής, σπά, γυμναστήριο, χώρος φυσικοθεραπείας, πισίνα, καθώς και χώρος σεμιναρίων.
Σχολιάστε