OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Με ”Όνειρο και Φαντασία” η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Παιδείας 2019

Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30, η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Παιδείας 2019, με μια μουσικοθεατρική παράσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης και τα συμμετέχοντα σχολεία στο πρόγραμμα Erasmus από τις χώρες Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.

Αρχικά έγινε μια παρουσίαση της δράσης του σχολείου κατά το τρέχον σχολικό έτος. Μετά έγινε μια παρουσίαση διάφορων αρχαιολογικών και πολιτιστικών σημείων της Θεσσαλονίκης. Την ιστορική ξενάγηση ακολούθησε ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων (quiz) το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά στους θεατές, οι οποίοι μπορούσαν επίσης να συμμετέχουν σε αυτό.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από τις συμμετέχουσες χώρες. Όλα μαζί τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με όνειρο και φαντασία χόρεψαν μαζί κλείνοντας την εκδήλωση δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα χαράς χωρίς σύνορα, με περισσότερες κοινές συνιστώσες μεταξύ των ανθρώπων.

Την έναρξη κήρυξε ο αντιδήμαρχος παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού κος Ιωσήφ Αράπογλου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ των λαών….

Την εκδήλωση παρουσίασε η Βάσω Μουταφίδου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ΦΠ επί πολλά συνεχή έτη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, διευθυντές σχολείων, ο νυν και ο τέως πρόεδρος της ένωσης γονέων του δήμου Παύλου Μελά, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά και συμβολικού δώρου συμμετοχής και στα πέντε συμμετέχοντα σχολεία της εκδήλωσης από τους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Χριστοδούλου και Μάκη Κοτσίδη.

 

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice