OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αντιπεριφέρεια Νήσων: Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, σχετικά με τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και για την λήψη μέτρων συντονισμού, πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Δ/ντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Ιωάννης Σταμούλης, εκπρόσωποι του  Πυροσβεστικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, του Ο.Α.Σ.Π., της ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΥΔΑΠ, φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους καλωσόρισε και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και ήσυχη αντιπυρική περίοδο. Τους ευχαρίστησε για την αρμονική συνεργασία που οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα κατά την χειμερινή περίοδο, χωρίς πλημμυρικά φαινόμενα. Σε αυτό συνέβαλλε και η Περιφέρεια Αττικής με τα προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε και εκτέλεσε, όπως είναι η κατασκευή γεφυριών, καθαρισμοί ρεμάτων και τα πλέγματα αντιστήριξης από τις καταπτώσεις βράχων.

Στη συνέχεια, συνέστησε στους Δήμους την έγκαιρη απομάκρυνση όλων των κλαδεμάτων και των υλικών που μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει εύφλεκτα υλικά, καθώς και να υποχρεώσουν τους πολίτες να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, επανέλαβε ότι οι Δήμοι οφείλουν να προβούν στην κατάρτιση σχεδίων οργανωμένης εκκένωσης των οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Προς το Πυροσβεστικό δε Σώμα υπέδειξε την στρατηγική διασπορά των μέσων και οχημάτων για άμεση αντιμετώπιση πιθανών εστιών και την ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων και πυροφυλακίων σε όλα τα νησιά και ιδιαιτέρως στο Αγκίστρι. Ο κ. Χατζηπέρος ανέφερε ότι στο νησί του Αγκιστρίου λειτουργεί και το πρώτο αντλιοστάσιο πυρόσβεσης σε λιμάνι και προτείνεται να γίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα νησιά.

Από τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε την έγκαιρη αποψίλωση και αποξήλωση στις περιοχές αρμοδιότητας της και την συνέχιση της αντικατάστασης των καλωδίων που διέρχονται μέσα από δασικές εκτάσεις με επενδεδυμένα καλώδια.

Αναφορικά με τον ΟΑΣΠ και στο πλαίσιο της δημιουργίας αντισεισμικής κουλτούρας, πρότεινε τη συνέχιση των εργαστηρίων σεισμικής αντιμετώπισης στα σχολεία και στους Δήμους με ρεαλιστική προσομοίωση κατά το δυνατόν.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και απαιτείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση του πληθυσμού.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Βραβείο για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική

otavoice

Πύργος: Αυτοκίνητα & μηχανές αντίκες, θα «στολίσουν» την κεντρική πλατεία της πόλης

otavoice

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

otavoice

Φλώρινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

otavoice

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

otavoice