OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αναβαθμίζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλία κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 320.000,00 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο τον Δήμο Τυρνάβου που είναι ο Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του, ενώ Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου προσφέρουμε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια με ποιοτικά χαρακτηριστικά και δημιουργούμε συνθήκες ώστε μαθητές και καθηγητές να αποδίδουν καλύτερα. Λόγω του μεγάλου ενεργειακού κόστος που δαπανούν τα δημόσια κτήρια, αλλά και λόγω της παλαιότητας τους, αποφασίσαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης τους συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ. Με έργα όπως αυτό αλλάζουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργούμε τις συνθήκες προκειμένου να έχουμε μικρότερο ενεργειακό κόστος, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας χρήματα που μπορούν να διοχετευτούν σε άλλες δράσεις. Παράλληλα με τα έργα αυτά δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και την θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Τυρνάβου, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
• Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.
• Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.
• Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους κτηρίου.
• Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα.
• Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων.
• Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.
• Εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

Με το έργο αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσής του, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice