Υπογραφή σύμβασης για τη διαχείριση αστικών λυμάτων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Ωρωπού

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, έγινε το βασικότερο βήμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνα, Μαρκοπούλου και Ωρωπίων, του Δήμου Ωρωπού.

Ένα έργο που οραματίστηκαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές οι οποίες άσκησαν διοίκηση στον τόπο, αλλά για το οποίο, κανένας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ουσιαστικά βήματα προόδου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης και τα στελέχη του, κατάφεραν να εντάξουν τη μελέτη, στις 13 Ιουλίου του 2017, προϋπολογισμού 500.000€, στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί επιτυχώς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσής της, πολύ σύντομα. Να υπενθυμίσουμε στους συνδημότες μας, πως η εν λόγω μελέτη είχε ενταχθεί στο ΥΠΕΡΡΑ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά λόγω καθυστερήσεων και αδράνειας, δεν προχώρησαν οι διαδικασίες και συνεπώς, το έργο απεντάχτηκε.

Υπογράφοντας τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού των Ωρωποχωρίων, του Μαρκοπούλου και του Αυλώνα, ξεκινάει ένα έργο πνοής που υπολογίστηκε να εξυπηρετεί πληθυσμούς, οι οποίοι σε βάθος εικοσαετίας υπολογίζονται σε 32.000 κατοίκων.

Ένα όνειρο πολλών δημοτών και χρόνια απαίτηση όλων των κατοίκων των περιοχών του Δήμου Ωρωπού, ξεκινά να υλοποιείται. Με προγραμματισμένες και ουσιαστικές ενέργειες, ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι υπηρεσίες του, κατάφεραν να δώσουν λύσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, τηρώντας στο έπακρο τις δεσμεύσεις τους προ πενταετίας.

 
Σχολιάστε