OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ταχιάος: “Είναι κρίσιμο οι αποφάσεις να παίρνονται μετά από διαβούλευση”

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα» Τάσο Λυκάρτση, Χρήστο Μανταρτζίδη, Φάνη Ουγγρίνη, Πέτρο Σαμαρά, Ανέστη Τσακαλαΐδη.

«Έχει μεγάλη σημασία ν’ ακούμε τους φορείς της πόλης. Για έναν υποψήφιο δήμαρχο που διαμορφώνει το πρόγραμμά του, είναι σημαντικό να ακούει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΒΕΘ, αλλά και τις προτάσεις σας γιατί είστε και η «φωνή» της αγοράς της πόλης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης σίγουρα δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους, αλλά είναι κρίσιμο οι αποφάσεις να παίρνονται μετά από διαβούλευση» είπε ο Νίκος Ταχιάος, ενώ τόνισε πως «στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι όλα γίνονται πολύ βιαστικά. Είναι απαραίτητο να υπάρξει χρόνος για διαβούλευση, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση».

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Θ.  Αναστάσιος Καπνοπώλης, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Νίκο Ταχιάο και παρουσίασε τα αιτήματα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου που αφορούν στα θέματα της πόλης, όπως η καθαριότητα, η λειτουργία του ΟΑΣΘ, η στάθμευση των αυτοκινήτων,  η αλλαγή χωροθέτησης και ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, η πάταξη του παρεμπορίου και της εγκληματικότητας.

«Το ζήτημα του παρεμπορίου είναι γάγγραινα για το στεγασμένο εμπόριο. Στην περιοχή της Αριστοτέλους υπάρχει πολύ έντονα το πρόβλημα, όπου συχνά,  γίνονται και συμπλοκές μεταξύ των συμμοριών που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Και όλα αυτά μπροστά στην πόρτα του Β.Ε.Θ»  τόνισε ο κ. Καπνοπώλης.

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως η καθαριότητα είναι μείζον πρόβλημα που «πληγώνει» την εικόνα της πόλης και ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής του ΒΕΘ πως εφ’ όσον εκλεγεί, σκοπεύει να προχωρήσει στη ανάμειξη ιδιωτικών εταιρειών προκειμένου ν΄ αναλάβουν κάποια «κομμάτια» της καθαριότητας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με καλύτερη αστυνόμευση, ενώ  για την πάταξη του παρεμπορίου υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει σύμπραξη με την ΕΛΑΣ καθώς η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας δεν επαρκεί για να κυνηγηθεί το λαθρεμπόριο».

Σ’ ότι αφορά το πρόβλημα της στάθμευσης και της μετακίνησης των πολιτών από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος είπε πως χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει την λειτουργία όλων των μέσων μεταφοράς, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της ηλεκτροκίνησης. «Μπορεί να ξεκινήσει η ηλεκτροκίνηση από τα λεωφορεία και τα ταξί και ταυτόχρονα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να επεκταθεί και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα» επεσήμανε.

Στο τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, ο πρόεδρος του ΒΕΘ παρέδωσε ένα υπόμνημα με τις τοποθετήσεις του επιμελητηρίου και χάρισε στον Νίκο Ταχιάο ένα λεύκωμα που περιγράφει την ιστορία του ΒΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice