OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκε το έργο «συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος» (που περιλαμβάνει έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού), με προϋπολογισμό 7.825.700 € (πλέον Φ.Π.Α.) και με φορέα ανάθεσης τη ΔΕΥΑ Πύλου-Νέστορος.

«Ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της Κορώνης, για το οποίο παλεύουμε καιρό, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με υπογραφή Α. Χαρίτση, γεμίζοντάς μας ικανοποίηση. Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής του, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να το παραδώσουμε λειτουργικό στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Το φυσικό αντικείμενο των εργασιών αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Κορώνης, το οποίο περιλαμβάνει και τρία αντλιοστάσια. Επίσης μέσα στο πρόγραμμα εντάσσεται και η κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κορώνης δυναμικότητας 6.800 ισοδύναμων κατοίκων και του έργου διάθεσης λυμάτων. Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται η αγορά του γηπέδου για την ΕΕΛ, οι συνδέσεις με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, οι υπηρεσίες του βασικού μελετητή ως τεχνικού συμβούλου για τη κατασκευή του έργου και η αρχαιολογική επίβλεψη των εργασιών.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice