OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στέλιος Βαλιάνος και Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος προτάσσουν ενότητα του λαού και έναρξη συνεργασίας Ι.Μητροπόλεως-Δήμου

Ταύτιση απόψεων και στόχων για πολυδιάστατη συνεργασία μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Δημοτικής Αρχής, προς το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη διαπιστώθηκε στη διάρκεια συνάντησης και συζήτησης του Υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητο.

 Ο κ. Βαλιάνος, συνοδευόμενος από στελέχη και συνεργάτες της «Ομοφωνίας» επισκέφθηκε την Ι.Μητρόπολη και παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο τις σκέψεις του για σύμπραξη Αυτοδιοίκησης – Εκκλησίας στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής και στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

«Στόχος μας είναι, να μην βρίσκεται ούτε ένας κάτοικος του Δήμου μας, στο περιθώριο», τόνισε, ο Στέλιος Βαλιάνος, εξαίροντας το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητροπόλη με το ίδρυμα Αγάπης στην Αρναία, τις κατασκηνώσεις στην Μ.Παναγία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα Συσσίτια σε Ιερισσό και άλλες κοινότητες…

Κατέθεσε επίσης την πρόθεσή του – εφόσον οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη τον επιλέξουν ως Δήμαρχο- να λάβει η συνεργασία αυτή και αναπτυξιακή διάσταση, για την αξιοποίηση ακινήτων της Ιεράς Μητροπόλεως με σεβασμό στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε συνδυασμό με τη αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων, ώστε να δοθεί ώθηση σε τουριστικές, επιχειρηματικές, πολιτιστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, που θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της δημιουργικής προοπτικής της νεολαίας στον τόπο μας, παράμετρο στην οποία επέμεινε και ο Σεβασμιώτατος.

«Το πρώτο βήμα φιλοδοξούμε να γίνει με την ανάπλαση και ανάδειξη του Άλσους της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη και μπορεί να αναβαθμιστεί ουσιαστικά ως χώρος αναψυχής, αλλά και ανάπτυξης μέσω της φιλοξενίας τουριστικών δραστηριοτήτων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος.

Οι εισηγήσεις του Υποψηφίου Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, συνάντησαν τη θετική ανταπόκριση και γνώμη για γρήγορη υλοποίηση από πλευράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής, κεντρικό σημείο της φιλοσοφίας που προωθεί και ο Στέλιος Βαλιάνος με την «Ομορφωνία».

«Πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Διοίκησης που θα προκύψει θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχή», υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. κ. Θεόκλητος και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Ο  Δήμος δύναται να εξασφαλίσει με τις κατάλληλες αποφάσεις των οργάνων του, τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε οι νέοι να βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους και να μην ξενιτεύονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι νέοι του τόπου αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και την ελπίδα να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, με στόχο πάντα την ενότητα και την κοινωνική συνοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο με δηλώσεις του Στέλιου Βαλιάνου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου:

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Βραβείο για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική

otavoice

Πύργος: Αυτοκίνητα & μηχανές αντίκες, θα «στολίσουν» την κεντρική πλατεία της πόλης

otavoice

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

otavoice

Φλώρινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

otavoice

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

otavoice