Πισιμίσης: «Βριλήσσια-Πάρκο Ρεματιάς: Εικόνα εγκατάλειψης και πηγή κινδύνων για τους δημότες»

Δημόσια παρέμβαση του υποψήφιου Δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση για την εικόνα εγκατάλειψης που απεικονίζεται στο πάρκο της Ρεματιάς.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής» κάνει λόγω για αδράνεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και αδιαφορία στις συνεχείς οχλήσεις του ιδίου και των κατοίκων. Αναφέρει ότι η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα με την δημιουργία ενός ζωντανού και ασφαλή χώρου για όλους.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που ο ίδιος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Το πάρκο της Ρεματιάς αποτελεί για τα Βριλήσσια έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο συνάθροισης, αναψυχής, βόλτας για παιδιά και γονείς.

Η εικόνα, όμως, που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ικανοποιητική: κακή συντήρηση του πρασίνου, πολλά όργανα παιδικών χαρών υπό διάλυση, καμμένες ή σπασμένες λάμπες που για χρόνια δεν έχουν αντικατασταθεί. Ακόμα και τα ποτιστικά έχουν ρυθμιστεί λάθος σπαταλώντας νερό και καταβρέχοντας τα όργανα των παιδικών χαρών. Επιπλέον υπάρχουν για χρόνια ανοιχτά φρεάτια τα οποία απειλούν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν (αρκετά είναι τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο χώρο) ενώ δεν είναι λίγες και οι αναφορές για ανάπτυξη φαινομένων παραβατικότητας στο πάρκο, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός της ελλιπούς φύλαξης του χώρου, την οποία παλαιότερα είχε αναλάβει ιδιώτης και την δραστηριοποίηση του οποίου κατήργησε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Η σημερινή Διοίκηση, δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί ούτε στις δικές μας πιέσεις για αναβάθμιση του χώρου, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε στις καθημερινές, σχεδόν, οχλήσεις των συμπολιτών μας.

Η κατάσταση αυτή πρέπει όμως να αλλάξει. Το πάρκο της Ρεματιάς πρέπει να ξαναγίνει ένας όμορφος, «ζωντανός» και ασφαλής χώρος για όλους. Να αποκτήσει, επιτέλους, την εικόνα που αξίζει σε όλους μας».

 
Σχολιάστε