OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Nέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών

Με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινάει την ενημερωτική εκστρατεία για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η πρώτη ενημερωτική δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, με ώρα έναρξης 6.30’ το απόγευμα. Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και τον ενδιάμεσο φορέα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στόχος είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Περιφέρειας και η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ώστε να αξιοποιήσουν τα 64 εκ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης που διατίθενται.  Οι συγκεκριμένες δράσεις απευθύνονται στο σύνολο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στους νευραλγικούς τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» είναι 52 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» είναι 12 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του, από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice