OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

O πρωτότυπος Μαραθώνιος που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Πιλοτικό πρόγραμμα «URΒΑΝ MΑRΑΤΗΟΝ» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη – «Αλλάζω τον τρόπο ζωής μου, γυμνάζομαι και τρέφομαι καλύτερα, συμμετέχω στον πιο πρωτότυπο μαραθώνιο πόλης ».

Έναν πρωτότυπο Μαραθώνιο Πόλης διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, προάγοντας την άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση των δημοτών του. Πρόκειται για δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «VICINITY – Ανοιχτό Δίκτυο Εικονικής γειτονιάς για τη σύνδεση Διαδικτυακών Αντικειμένων» που ξεκινά αυτές τις ημέρες και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Δημιουργούμε μία εικονική γειτονιά, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 50 συμμετέχοντες υπό την παρακολούθηση ειδικής διαιτολόγου-διατροφολόγου, διαγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά ο καθένας με τους δικούς του στόχους. Κοινός στόχος; Η βελτίωση της ατομικής υγείας, η πρόληψη και η προαγωγή της φυσικής άσκησης και της σωστής διατροφής.

Στο έργο, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ και την εταιρεία ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, θα συμμετέχουν 50 ωφελούμενοι, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, τους οποίους θα παρακολουθεί σε χώρο του δήμου κάθε 15 ημέρες ειδική διαιτολόγος-διατροφολόγος με τη βοήθεια «έξυπνων» συσκευών μέτρησης βάρους και πίεσης. Ανάλογα με το προφίλ του κάθε ωφελούμενου θα θέτονται ατομικοί στόχοι (π.χ. αριθμός βημάτων, απώλεια κιλών κλπ.) και ανάλογα με την επίτευξη των στόχων θα συλλέγονται πόντοι σε έναν ευγενή συναγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων, έναν πρωτότυπο Μαραθώνιο Πόλης.

Σε κάθε ωφελούμενο θα δοθεί ένα «έξυπνο ρολόι» (fitness tracker) και θα εγκατασταθεί μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android, που θα καταγράφουν την καθημερινή του άσκηση και θα τον ενημερώνουν για τις επιδόσεις του, το σύνολο των πόντων που συλλέγει και την κατάταξή του μεταξύ των υπολοίπων, πάντα ανωνυμοποιημένα. Σε 10 δημοτικούς χώρους άθλησης (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Δημοτικά Γυμναστήρια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες) έχουν εγκατασταθεί ειδικές συσκευές (beacons), που ανιχνεύουν μέσω bluetooth την παρουσία και άσκηση του ωφελούμενου στους χώρους αυτούς, δίνοντάς του έτσι επιπλέον πόντους. To Panorama Charity Fun Run και άλλες αθλητικές διοργανώσεις του δήμου στη διάρκεια του URBAN MARATHON θα δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κερδίσουν επιπλέον πόντους και να ανέβουν στην κατάταξη.


Πάρε και συ μέρος στον URBAN MARATHON, τον πιο πρωτότυπο Μαραθώνιο Πόλης που έχει γίνει ποτέ!
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Σόνια Χαΐνη στο τηλ. 6989741567.

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Αττικής: Δεύτερο κομβόι με 250tn ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς

otavoice

Δήμος Χαλανδρίου: «Η σημερινή διοίκηση δεν παίζει με την υγεία & την ασφάλεια των πολιτών»

otavoice

Δήμος Παιανίας: Βαριά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες για ακαθάριστα οικοπεδα

otavoice

Αδελφοποίηση Πύργου-Mölln, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

otavoice

ΠΚΜ: Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στη Βιέννη και τη Βαρσοβία

otavoice

Έρευνα στις ευάλωτες ομάδες της ΠΔΕ, για τις επιπτώσεις του Covid-19

otavoice