OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο στην κατάθεση στεφάνου και την μαθητική παρέλαση που ακολούθησε με την ευκαιρία του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας  Πεντέλης.

Το μήνυμα του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π. και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας:

«Σε τούτη την πανηγυρική ημέρα, κάθε χρόνο στεκόμαστε όλοι με συλλογισμό και περίσκεψη, απέναντι στην Εθνική μας Ιστορία που αφορά την επανάσταση του 1821 και η οποία καθημερινά διαστρεβλώνεται, παραποιείται και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.  Για να δούμε το πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας, αρκεί να θυμηθούμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη. Τιμούμε σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.  Οφείλουμε στα παιδιά μας, τους πατέρες μας και την κοινωνία ολόκληρη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί ταυτόχρονα ως ανάχωμα και ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, την  εδαφική μας ακεραιότητα, την οικονομική μας αυτοτέλεια αλλά και σε αυτούς που ξεπουλούν την ιστορία τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Παράλληλα σήμερα, γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Η Επέτειος της Εθνεγερσίας στόχευε στην ανάκτηση μιας χαμένης ελευθερίας και μιας χαμένης δόξας.  Παράλληλα όμως, ήταν η προσπάθεια για την ανάσταση ενός έθνους και ταυτόχρονα η ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο.   Για το λόγο αυτό η τιμή στα πρόσωπα των οποίων η θυσία σημάδεψε τον αγώνα υπέρ της πατρίδας την μεγάλη Εθνική Επανάσταση, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον συνεχή εθνικό προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας μας, στην προσπάθεια αφύπνισης και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη όλων εκείνων, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας, που με το αδούλωτο φρόνημά τους μας έδειξαν το δρόμο. Εμείς σήμερα, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, οφείλουμε να πορευθούμε με ενότητα και ομόνοια, να παραμείνουμε πιστοί στις προγονικές μας αρχές και αξίες και να υπερασπισθούμε με πάθος και αυταπάρνηση, ότι και όσα εκείνοι με την θυσία τους μας παρέδωσαν.

Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Μαλεβιζίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλατείας στην Αγία Μαρίνα

otavoice

Ξεκινούν τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου (Βίντεο)

otavoice

Επίσκεψη του Δημάρχου Αιγιαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου

otavoice

Δ. Σιντικής: Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση – Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου

otavoice

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη & την Ειρήνη Ραφαήλ στη Νέα Ιωνία

otavoice

Π. Φάληρο: Παρουσίαση βιβλίου «Τα ελληνοτουρκικά & οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

otavoice