Ο κύβος ερρίφθη! Παναγιώτης Πλακεντάς Δήμαρχος για την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ»

Ήταν κοινό μυστικό και κεντρικό θέμα συζήτησης στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά.

Μετά την πετυχημένη θητεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με δεδομένη την αποδοχή στο πρόσωπο του από το σύνολο των δημοτών της Εορδαίας, ο Παναγιώτης Πλακεντάς με μια σύντομη δήλωσή του βάζει τέλος στην αναμονή και ανακοινώνει επίσημα την κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας.

Κεντρικό μήνυμα της υποψηφιότητάς του η Ενωμένη Εορδαία, που δείχνει και το αυτοδιοικητικό του στίγμα. Είναι προφανές ότι η κάθοδος του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης θα προκαλέσει αυτοδιοικητικό «σεισμό» και αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο μιας και τα μηνύματα από την κοινωνία, όσο και οι έντονες πιέσεις για την κάθοδό του δείχνουν ευρεία αποδοχή. Πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από σημαντικά πρόσωπα της κοινωνίας του Δήμου Εορδαίας να στελεχώσουν τον συνδυασμό του κ. Παναγιώτη Πλακεντά και σίγουρα ο υποψήφιος Δήμαρχος θα κληθεί να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη «δεξαμενή» έμπειρων και ικανών πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Ν. Πλακεντά:  

«Μετά από μία περίοδο έντονου προβληματισμού, διαβουλεύσεων με πολίτες και φορείς της Εορδαίας και με αίσθημα ευθύνης, καταθέτω σήμερα την υποψηφιότητα μου για τη διεκδίκηση του Δήμου Εορδαίας από τη θέση του Δημάρχου.

Η πρόκληση του προγράμματος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι (νόμος 4555/2018), η εφαρμογή ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης του τόπου, η βελτίωση της καθημερινότητας που μας ταλαιπωρεί, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, οι σχέσεις της τοπικής κοινωνίας με την ΔΕΗ Α.Ε., η διασφάλιση βέλτιστων συνθηκών σε όλες τις βαθμίδες στην παιδεία, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ως κεντρικός πυλώνας στον τομέα της υγείας στην Δυτική Μακεδονία, η προστασία των ευπαθών ομάδων, η αλλαγή νοοτροπίας με τόνωση της «ψυχολογίας» της τοπικής αγοράς, ο σεβασμός των υπαλλήλων-συνεργατών του Δήμου μέσα από ένα πιο σύγχρονο τρόπο διοίκησης , η εξέλιξη του πολιτισμού σε ένα τοπίο πολυπολιτισμικό, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η ποιότητα ζωής και άλλοι τομείς αποτελούν τη βάση ενός προγράμματος που καταρτίζεται με κύριο άξονα τη συνένωση δυνάμεων.

Ήδη συγκροτήσαμε μία ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η οποία διαβουλεύεται, καταγράφει και συνθέτει. Συνθέτει απόψεις και οράματα.

Βασική αρχή μας: η ΕΝΟΤΗΤΑ.

Τόπος μας: η Εορδαία.

Προορισμός μας: η Ενωμένη Εορδαία.

Σε λίγες ημέρες θα καταθέσουμε δημόσια σε εκδήλωση, τις βασικές αρχές της νέας αυτοδιοικητικής ενωτικής πρότασης και θα παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να είστε όλοι συμμέτοχοι.

Επειδή η ιστορία γράφεται από τους παρόντες…

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους τους συνυποψηφίους μας.

Με σεβασμό

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ

Ενωτική Δημοτική Παράταξη».

 
Σχολιάστε