Μάρκου: «Το Κ.Η.Φ.Η. αποτελεί φάρο κοινωνικής συνοχής για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος»

Με αυτή τη φράση περιέγραψε τη σημασία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή που ξεκινά για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Κατάμεστοι από κόσμο ήταν οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Κ.Η.Φ.Η. κατά την τελετή των εγκαινίων, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμου Σχίζα, που εκπροσώπησε το Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ. Νικόλαο. Με την ίδρυση και λειτουργία του Κ.Η.Φ.Η. δημιουργείται η 19η Κοινωνική Δομή του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, που ενισχύει το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προστασίας και στοχεύει στη διαρκή στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κέντρο αυτό, δυναμικότητας 54 ατόμων, μπορεί να προσφέρει στα άτομα Τρίτης και Τέταρτης Ηλικίας που φιλοξενεί, υπηρεσίες ιατρικής, νοσηλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, σε έναν όμορφο χώρο με θέα τα Σπάτα και το Μεσογείτικο Κάμπο, που βρίσκεται επί της οδού Γκινοσάτη Νικολάου στα Σπάτα.

Η κοινή πεποίθηση για τη μεγάλη σημασία του έργου αυτού, επιβεβαιώθηκε και από την παρουσία της σημερινής περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού – και εκ νέου υποψήφιων – κατά τη διάρκεια της θήτευσης των οποίων σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε το Κ.Η.Φ.Η. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο ιστορικό της κατασκευής, από την αρχική ιδέα μέχρι την τελική υλοποίηση του έργου και ευχαρίστησε κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα. Ο κ. Μάρκου στάθηκε ιδιαίτερα στη στόχευση του συγκεκριμένου έργου λέγοντας χαρακτηριστικά: «κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ατόμων της Τρίτης και της Τέταρτης Ηλικίας, οι οποίοι διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα να παραμείνουν ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας». Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του Κ.Η.Φ.Η. για τις οικογένειες των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται.

Κλείνοντας την ομιλία του δεσμεύτηκε ενώπιον εκατοντάδων πολιτών λέγοντας ότι: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα εξακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία όλων των Δομών Κοινωνικής Πολιτικής και να προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται για να επιτελούν αποτελεσματικά το στόχο τους». Απευθυνόμενος προς την Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος, διεκδίκησε την ένταξη της λειτουργίας του Κ.Η.Φ.Η. στη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α., ώστε να αποδεσμευτούν τα αντίστοιχα κονδύλια απ τον προϋπολογισμό του Δήμου και να αξιοποιηθούν για άλλα έργα υπέρ των δημοτών.

Η κα Δούρου αποδέχτηκε το αίτημα του Δημάρχου και αναφερόμενη στο έργο, έκανε λόγο για «μια ψηφίδα στο μωσαϊκό της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημιουργούμε για όλους και ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας». Επίσης, τόνισε ότι: «Εμείς σαν Περιφέρεια πρόκειται να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που ζήτησε ο Δήμαρχος. Κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε από την Ε.Ε τα χρήματα ώστε για 3+3 χρόνια να είναι αδιατάρακτη η λειτουργία του», δήλωση με την οποία συμφώνησε απόλυτα και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό ¨Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κατσίκης. Επίσης ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, ο Γιάννης Σμέρος, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καίτη Θεοχάρη, Γιάννα Τσούπρα και Ματίνα Πανταζή. Από το Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι οι αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Νομικών Προσώπων καθώς και ο Συμπαραστάτης του Δημότη.
Σχολιάστε