OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ξεκίνησε από το Δήμο Λέσβου η ανάπλαση του Πάρκου Αγ. Ειρήνης

Ένα σημαντικό έργο του Δήμου Λέσβου, που ξεκίνησε να υλοποιείται, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό, Νίκο Καρασάββα και Γιάννη Αμπουλό, τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών – Κτιριακών – Λιμενικών Έργων & Υπαίθριων Χώρων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου,  και τους μηχανικούς του Δήμου Κώστα Τζιτζίνα και Κασσάνδρα Τσουπή.

Πρόκειται για την αναβάθμιση Πάρκου της Αγίας Ειρήνης, προϋπολογισμού 480.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» και είναι το πρώτο έργο του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, στο Πάρκο, θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς με τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, τοποθέτηση νέων οργάνων, συντήρηση όλων των ξύλινων καθιστικών, θα τοποθετηθούν καλαθάκια, και θα επισκευασθούν τα πλακόστρωτα και τα δάπεδα.

Στη θέση του υφιστάμενου σιντριβανιού που είχε καταστραφεί, θα κατασκευασθεί νέο ανασχεδιασμένο σιντριβάνι με σύγχρονα υλικά και ανύψωση της στάθμης του δαπέδου. Θα τοποθετεί χλοοτάπητας στα παρτέρια του χώρου του σιντριβανιού και σποραδική συμπληρωματική φύτευση των παρτεριών με θάμνους και δέντρα. Επίσης θα γίνει πλήρης αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

Ο Δήμαρχος, ενημερώθηκε επί τόπου αναλυτικά από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και από τους αναδόχους – εργολάβους για την πορεία των εργασιών και έδωσε τις ανάλογες κατευθύνσεις, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο γρήγορα και άρτια.

Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, δήλωσαν σχετικά: «Το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης, αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης. Δημιουργείται ένας όμορφος χώρος ξεκούρασης, αναψυχής, παιχνιδιού και συνάθροισης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και γενικότερα του νησιού μας, που ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θα ακολουθήσει η βελτίωση και αναβάθμιση της κύριας αστικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου (τμήμα Σουράδας – Μακρύς Γιαλός), η ανάπλαση της περιοχής «Τσαμάκια» (περιφερειακή οδός του Κάστρου Μυτιλήνης), οι υπόγειοι κάδοι στην Πλατεία Σαπφούς και τα πράσινα σημεία διάσπαρτα στη Μυτιλήνη και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των Κεντρικών Λυκείων και του πρώην Παρθεναγωγείου. Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια και προγραμματισμό συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων στον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice