Ηλιόπουλος: «Υπάρχουν χρήματα για τον αθλητισμό στον Δήμο Αθηναίων, αλλά δεν τα διεκδικεί»

Με αθλητικά σωματεία του 4ου διαμερίσματος Αθηνών συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» τα σωματεία περιέγραψαν στον υποψήφιο δήμαρχο τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα, όπως υπογράμμισαν, έχει τους λιγότερους αθλητικούς χώρους και αυτοί που υπάρχουν είναι σε κακή κατάσταση χωρίς κλειστά γυμναστήρια και κατήγγειλαν ότι «ο δήμος κυνηγά τους συλλόγους και τους βλέπει με σκοπό το κέρδος». «Θέλουμε ένα κλειστό γήπεδο, ένα ποδοσφαίρου (είναι ακατάλληλο ακόμη και για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) και να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός», τονίστηκε από την πλευρά των σωματείων, συνεχίζοντας: «Ντρεπόμαστε για τις υποδομές μας. Δημότες μας φεύγουν και πάνε στο Περιστέρι. Η Αθήνα έχει ένα μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ρουφ. Η πρόταση για δημιουργία κλειστού είναι δίπλα στο κολυμβητήριο υπάρχει και οικονομοτεχνική μελέτη έτοιμη. Ο δήμος δεν πήρε ποτέ τα λεφτά από την Περιφέρεια για να φτιάξει καινούρια γήπεδα, όλοι οι άλλοι δήμοι φτιάξανε» τόνισαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος άκουσε τα προβλήματα των σωματείων και τόνισε ότι παρότι «ο δήμος έχει χρήματα δεν τα διεκδικεί, όπως για παράδειγμα τα 7 κλειστά γυμναστήρια με έτοιμες μελέτες από την Περιφέρεια. Ο δήμος στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 από τα 40 εκατ. εκτέλεσε μόνο τα δύο. Η Αθήνα μπορεί να προχωρήσει σε έργα υποδομής σε χώρους που ήδη υφίστανται, ώστε να αθλείται ο κόσμος με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Έχουμε καταλάβει ότι η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα και δεν άκουγε κανέναν. Αν μια πόλη δεν σεβαστεί τους αθλητικούς συλλόγους της, δεν μπορεί να έχει και αθλητισμό. Να μπουν πέντε καθαροί κανόνες μετά από διάλογο ώστε να λειτουργούν όλοι σε καθαρό πλαίσιο. Ο διάλογος αυτός πρέπει να θεσμοθετηθεί», είπε .

Σε συνάντηση με τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Πανελληνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, η διοίκηση του συλλόγου της Κυψέλης, ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων πως μόλις μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να μειώσουν το χρέος, ενώ παράλληλα να είναι καλυμμένοι και οι εργαζόμενοι τους. Η κατάσταση όμως αυτή, όπως τόνισαν, δεν είναι βιώσιμη για ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η διοίκηση του Πανελληνίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν μέρος των χρεών των σωματείων που έχουν δικές τους εγκαταστάσεις να αναληφθούν από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, να τοποθετηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα μειώνουν το κόστος αλλά και την περιβαλλοντική ζημιά, (πχ στην κατανάλωση νερού), με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, να υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου με απόδοση της έξτρα ενέργειας στο πάρκο κ.α. Ακόμη πρότειναν να δημιουργήσουν από κοινού δήμος και σύλλογος προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την τρίτη ηλικία, να συμβάλει ο δήμος στην αναβάθμιση των υποδομών υπό τον όρο το να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου κ.α

Από την πλευρά του ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως η κρίσιμη συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι το πως θα μπορούσε να τεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με κοινωνική ανταπόδοση. Ο πόρος αυτός είναι πολύ σημαντικός για την πόλη, τόνισε.
Σχολιάστε