OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των παιδιών του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»

«Η Περιφέρεια Αττικής, εδώ και 4.5 χρόνια στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις, στα αγαθά του αθλητισμού, του πολιτισμού, της εργασίας», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την πρώτη αθλητική δράση «Διευρύνουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή».

Ολυμπιονίκες της ζωής μπορούν να είναι όλα τα παιδιά, και ειδικότερα τα παιδιά με αναπηρία που χρειάζονται τη στήριξη αλλά και τον σεβασμό όλων μας», συνέχισε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η στήριξη δεν μπορεί να είναι ‘πολυτέλεια’ για μια κοινωνία αλλά η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης και της συνεκτικότητάς της».

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού και Πολεοδομικών Θεμάτων, Παναγιώτης Πατσαβός, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαρία Νερούτσου.

Η εκδήλωση είναι διοργάνωση του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και πραγματοποιήθηκε στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, με ελεύθερη είσοδο.

Η Περιφέρεια Αττικής, αρωγός της συγκεκριμένης εκδήλωσης, υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία 4,5 χρόνια τη βασική αρχή για τη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που κάνουν πράξη την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής. Στηρίζοντας συστηματικά καθολικά προσβάσιμες πρωτοβουλίες, με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσιάστηκαν Ολυμπιακά Αθλήματα από κορυφαίους εκπροσώπους τους και Ολυμπιονίκες (ξιφασκία, τζούντο, κωπηλασία και χάντμπολ). Στην εκδήλωση μετείχαν πλαίσια Ειδικής Αγωγής της Αθήνας, αλλά και Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice