OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Φόρο τιμής απέτισαν στους ήρωες του ’21 το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα

Τους δρόμους της πόλης κατέκλυσαν χθες το πρωί οι δημότες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, η εκκλησία, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι σύλλογοι, οι ομάδες, οι οργανώσεις και οι φορείς της περιοχής. προκειμένου να τιμήσουν τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Από νωρίς το πρωί, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης ήχησαν για την επέτειο του μεγάλου ξεσηκωμού των Ελλήνων. Στη συνέχεια, παρουσία όλων των επισήμων της περιοχής, έγινε Τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας.

Έπειτα, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της περιοχής, μέλη οργανώσεων, συλλόγων και φορέων κατέφθασαν στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έναντι του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας. Εκεί, ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Χρ. Βρεττάκος: Η αγάπη για την ελευθερία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Ο δήμαρχος της πόλης μας τόνισε σχετικά με την 25η Μαρτίου, ότι «το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μία “έκρηξη” ανυπότακτων ανθρώπων, οι οποίοι απέδειξαν, για άλλη μία φορά, ότι η αγάπη για την Ελευθερία μπορεί να ξεσηκώσει και να γεννήσει απελευθερωτικά κινήματα, που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και τις κοινωνίες μας». Ο Χρ. Βρεττάκος πρόσθεσε ότι επίκεντρο της σημερινής γιορτής παραμένει το σχολείο «γιατί η παιδεία έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση και τη δημιουργία της εθνικής μας συλλογικότητας στο πέρασμα των χρόνων». Παράλληλα ύμνησε τους πρωταγωνιστές της επανάστασης κάνοντας λόγο για έναν «ηρωικό λαό, που μπορεί να κερδίσει και τους πιο δυνατούς αντιπάλους».

Στεφάνια και λουλούδια

Στο Ηρώο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν επίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, φορέων, συλλόγων, τοπικών κομματικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, ΚΑΠΗ, αθλητικών ομάδων, Σωματείων και πρόσκοποι. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεγάλη μαθητική παρέλαση υπό τους ήχους της ορχήστρας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice