OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη με την υποψήφια Δήμαρχο, Κ. Νοτοπούλου

Εθιμοτυπική συνάντηση με την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, είχε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενόψει την επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη συνάντηση, που κράτησε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν τα έργα που είναι σε εξέλιξη στον κεντρικό δήμο, αλλά και τα σχέδια της διοίκησης για το μέλλον.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ.Μπουτάρης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ.Νοτοπούλου, είπε πως «η πορεία της σε όλη τη διάρκεια που ήταν στο υπουργείο ήταν πολύ επωφελής για τον δήμο Θεσσαλονίκης και αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί. Από κει και πέρα, αν καταφέρει και εκλεγεί δήμαρχος, που τής το εύχομαι, πιστεύω ότι θα προχωρήσει πολύ το έργο που εμείς ξεκινήσαμε».

Και η κ.Νοτοπούλου στάθηκε στη συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο από τη θέση της υφυπουργού και χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση βαθιά πολιτική. «Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. Έδωσε μια μάχη. Απάλλαξε την πόλη από το σκοτάδι και σε όλη αυτή την προσπάθεια, από τις θέσεις που ήμασταν,  βάλαμε πλάτη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας δημος που είναι οικονομικά υγιής και θεωρώ ότι θα είμαστε μαζί στην προσπάθεια να μην επανέλθουν στη διοίκηση άνθρωποι που θέλουν τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι».

Πρόσθεσε δε η επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» πως «μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα με τον Γιάννη Μπουτάρη και σ’ αυτό δουλέψαμε το προηγούμενο διάστημα, η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει μητροπολιτικό χαρακτήρα. Τόσο στις συγκοινωνίες, στη διαχείριση των απορριμμάτων, όσο και στο νερό, που είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου. Ο κ. Μπουτάρης είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να είναι αρωγός στην επόμενη διοίκηση του δήμου.

Οι άνθρωποί του το ίδιο. Οι άνθρωποι που προχώρησαν αυτή την πόλη μπροστά. Η μάχη που δόθηκε ήταν για να ανακτήσει η Θεσσαλονίκη τον πολύ-πολιτισμικό της χαρακτήρα. Που έχει να κάνει όχι μόνο με τον τουρισμό και την εξωστρέφεια αλλά και με μια αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και ιστορικής αλήθειας. Θεωρώ ότι προχωράμε μαζί για μια πόλη πράσινη, μια πόλη  καθαρή, μια πόλη για όλους. Που χωράει τους ανθρώπους της. Το gay pride και parade δεν είναι το μίασμα, το ενοχλητικό ζήτημα στην πόλη, αλλά ένα στοίχημα για μια Θεσσαλονίκη για όλους».

Ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε για τις ευχές που δίνει σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους που τον επισκέπτονται στο δημαρχείο και απάντησε πως δεν έχει εκφράσει στήριξη σε κανέναν άλλον εκτός από την παράταξη του Πέτρου Λεκάκη.

«Εγώ δεν δήλωσα τη στήριξη μου σε κανέναν άλλον εκτός από τα παιδιά της Πρωτοβουλίας, με τους οποίους έχω συναισθηματικό δεσμό και φυσικά θα τους βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο, προκειμένου να είναι κοντά στην επόμενη διοίκηση. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι μπορεί η ομάδα αυτή να χτυπήσει τον δήμο. Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω πώς μια ευγενική δήλωση που έκανα σε όλους είτε αυτός είναι ο Ταχιάος είτε ο Ορφανός είτε ο Βούγιας, μεταφράζεται ως στήριξη. Είναι μια ευγενική πράξη για την αγώνα που κάνει ο καθένας. Ούτε φίλος είμαι με κανέναν ούτε και στηρίζω κανέναν» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Παιανίας: Συνάντηση Ισ. Μάδη με τον ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Θετικά πρώτα δείγματα της νέας πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών

otavoice

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: “Η Βία στα Γήπεδα και η Διαχείριση Νίκης και Ήττας”

otavoice

Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο Σαρωνικού: “Τρόποι Δράσης-Σκέψης για μία επιτυχημένη Ζωή”

otavoice

Δ.Πλατανιά: Εγκαίνια 3ης Μαθητικής Έκθεσης Δημιουργίας Σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Τρίπολης: Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

otavoice