Δήμος Θερμαϊκού: Αισθητική αναβάθμιση, φωτεινότητα και αίσθημα ασφάλειας στο Δήμο με το φωτισμό LED

Έχοντας ήδη ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου και προβληματικού δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, που περιλάμβανε την εγκατάσταση 1000 νέων φωτιστικών σωμάτων LED στις μεταλλικές δημοτικές ηλεκτροφωτιστικές κολώνες σε σχεδόν ολόκληρο το Δήμο Θερμαϊκού, έχει ήδη ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο του έργου.

Στο πλαίσιο αυτού εγκαθίστανται 3.500 νέα, σύγχρονα φωτιστικά σώματα σε χώρους περιβάλλοντος και δημοτικά κτίρια, όπως σχολικές μονάδες, γυμναστήρια κ.α., καθώς επίσης στις ξύλινες κολώνες Φ.Ο.Π του αστικού ιστού από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, με τις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν από την περιοχή της Άνω Περαίας, να επεκτείνονται σταδιακά σε όλες τις περιοχές και να υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο – τριών μηνών.

Μετά την ολοκλήρωσή του ακολουθεί η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με τους νέου τύπου LED, από συνεργεία του Δήμου, όπου υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να μην απομείνει ούτε μία γωνιά σκοτεινή, ούτε ένας δρόμος υποφωτισμένος, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Το πρωτοπόρο έργο, δαπάνης 3.300.000,00 ευρώ και διάρκειας σύμβασης 10 ετών – κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της οποίας ο ανάδοχος του έργου φέρει την υποχρέωση για συντήρηση των προσφερόμενων ειδών –, μετά από τις ανεξάντλητες προσπάθειες της σημερινής Διοίκησης για δρομολόγησή του, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη παρέμβαση αναβάθμισης φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, στην ιστορία του Δήμου Θερμαϊκού.

Μια παρέμβαση που βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα φωτισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, αλλάζει τη νυχτερινή όψη κάθε γειτονιάς και αναβαθμίζει την καθημερινότητα του δημότη. Δημιουργεί δε, ένα σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο οδοφωτισμού, ενώ το τρίπτυχο νέας τεχνολογίας, εξοικονόμησης πόρων και φιλικότητας προς το περιβάλλον φέρνει τον τόπο ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα για μετατροπή του σε «Πράσινο» και πλήρως εναρμονισμένο με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα παραπάνω, τέλος, συνυπολογίζεται η ανθεκτικότητα και η υψηλή διάρκεια ζωής των λαμπτήρων Led, η απουσία υδραργύρου, με την ασφάλεια περιβάλλοντος και ανθρώπου που αυτή συνεπάγεται και βέβαια, η τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας (περίπου 60%) και το μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Στοιχεία που φέρνουν νέα δεδομένα τόσο στον τομέα του δημοτικού οδοφωτισμού, όσο και του Δήμου εν γένει.
Σχολιάστε