Δήμος Πλατανιά: Σεμινάριο εκπαίδευσης σε θέματα κλαδέματος, λίπανσης, άρδευσης και διαχείρισης νερού στην ελιά

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου LIFE CCA/ENV/00389 – AgroClimaWater ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο “Το Πρότυπο European Water Stewardship (EWS) ως εργαλείο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή”.

Το σεμινάριο θα αφορά στη διάδοση του προτύπου European Water Stewardship (EWS) και την εφαρμογή του ως εργαλείου για την αποδοτική χρήση του νερού και την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος όχι μόνο στη γεωργία και σε άλλους οικονομικούς τομείς (π.χ. τουρισμός, βιομηχανία, κτλ.).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Πολύκεντρο Βουκολιών”, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 09:00 – 13:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:00 – 14:20 Προσέλευση – Εγγραφές

14:20 – 15:30 Παρουσιάσεις με θέματα το κλάδεμα-διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος, τη λίπανση και την άρδευση-διαχείριση νερού στην ελιά : Δρ. Ν. Κουργιαλάς, Δρ. Γ. Ψαρράς, Δρ. Γ. Κουμπούρης Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα”

15:30 – 17:00 Επίσκεψη σε επιλεγμένους πιλοτικούς αγρούς για την επίδειξη των κατάλληλων γεωργικών πρακτικών: Δρ. Ν. Κουργιαλάς, Δρ. Γ. Ψαρράς, Δρ. Γ. Κουμπούρης Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα”

17:00 – 17:20 Συζήτηση – Ερωτήσεις

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον κ. Γεώργιο Μοτάκη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2824340024 ή ηλεκτρονικά στο [email protected] για να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής στο σεμινάριο.
Σχολιάστε